«Доля з автографом війни»


19 лютого 2014 р. у відділі документів з гуманітарних наук відбувся вечір-реквієм «Доля з автографом війни», присвячений 25-річчю виводу радянських військ з Афганістану. У заході взяли участь представники міської ради воїнів-інтернаціоналістів, ветерани афганської війни, студенти МНУ ім. Сухомлинського.
Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з тієї чужої війни.


Представники молодого покоління почули розповіді очевидців, учасників бойових дій, які пережили втрату своїх друзів, сміливо виконували свій солдатський обов’язок та з честю повернулися до рідних домівок. Глибоко зворушила душу розповідь С.І. Башкірова про солдата, який ціною свого життя прикривав своїх друзів, підірвавши себе з групою ворогів гранатою. Хвилюючими були спогади бойових офіцерів, які всім серцем вболівали за рядових, життя яких залежало від їхніх рішень та знань військової справи.


Про соціальну допомогу воїнам-інтернаціоналістам на сучасному етапі розповів голова міської Ради воїнів інтернаціоналістів і запасу С.М. Палівода.
На вечорі лунали вірші та афганські пісні, що возвеличують подвиг солдат у далекому чужому краю.
До уваги усіх присутніх була представлена виставка літератури про афганську війну та документальна хроніка воєнних подій.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий