МГЗ – села Жовтневщини : співпраця триває

Сьогодні, Миколаївський глиноземний завод компанії РУСАЛ підписав програму соцпартнерства на 2014 рік з сільськими громадами трьох сіл Жовтневого району , на території якого знаходиться завод.

МГЗ був першим підприємством в регіоні, яке ще у 2005 році започаткувало підписання такої програми. Провідним завданням стало поліпшення інфраструктури і життя населення, вирішення соціальних питань. З того часу подібні угоди заводу і району підписуються щорічно. У 2013 році на реалізацію цих проектів заводом було витрачено більше 1,2 млн грн.


- Незважаючи на складну ситуацію, пов’язану зі зниженням цін на метали на Лондонській біржі, незважаючи на постійно зростаючі тарифи на газ, ми знаходимо кошти для допомоги навколишнім до підприємства селам, – зазначив гендиректор МГЗ Дмитро Мирний. – Ми розуміємо, що в умовах дефіциту бюджету сільради не можуть в необхідній мірі вкладати кошти в розвиток села . А тут живуть і наші співробітники, і їх сім’ї, тому ми намагаємося зробити свій посильний внесок, зробити все можливе, щоб людям жилося краще.

Тільки за останні три роки співпраці в селі Прибузьке на кошти заводу була побудована водонапірна вежа, придбано шкільний автобус, машину швидкої допомоги, обладнання для стоматологічного кабінету місцевої амбулаторії. На металопластикові замінили вікна в школі , дитячому садку , бібліотеці. Реконструйовано спортивний клуб « Богатир», його оснастили новими тренажерами. Завдяки металургам, відтепер освітлені 18 сільських вулиць.

- Ми вважаємо, що в будь-якій роботі важлива системність. Саме тому, ми вже протягом стількох років підписуємо подібні програми, – говорить директор із забезпечення виробництва Олександр Тарасенко. – Чим успішніше бізнес – тим благополучніше суспільство , а чим здоровіше суспільство – тим успішніше бізнес . Простоту, очевидність, а, головне, вигоду цього взаємозв’язку, в нашій компанії оцінили давно. Саме тому соціальна відповідальність – невід’ємна частина діяльності підприємства .

Для села Галицинове в 2013 році були придбані автомобіль для амбулаторії, міні -трактор з навісним обладнанням та ручна газонокосарка, встановлено огорожу на спортивному майданчику. Цього року на кошти МГЗ буде встановлено дитячий майданчик на вулиці Садовій, закуплено додаткове медичне обладнання для амбулаторії, яка обслуговує близько 2,5 тисяч жителів села і надає їм первинну медичну допомогу. Обслуговування пацієнтів зможе вийти на новий, більш якісний рівень.

Триває програма соцпартнерства і з Лиманівською сільською радою, на території якої проживає близько 6 тисяч жителів. За підтримки МГЗ, мешканці вулиці Степовій села Лимани отримали нову дорогу, а першокласники Лупаревскої школи – нові меблі. У селах з’явилися нові зупинки громадського транспорту. Місцевий ФАП поповнився медобладнанням, медикаментами. У двох школах замінили підлогу у спортивних залах і встановили металопластикові вікна, допомогли у покращенні їх матеріально- технічної бази.

- Ми дуже вдячні компанії РУСАЛ. Їх підтримка для нас дуже важлива, адже багато питань ми не можемо вирішити самостійно, – говорить голова Лиманівської сільради Наталія Панашій. – І цього року наша співпраця обіцяє бути плідною. У наших планах – завдяки фінансовій допомозі підприємства, придбання двох електрогенераторів , музичної апаратури для Лиманівської школи , побутової техніки для Лупаревского будинку-інтернату, заміна вікон в Лиманівському Будинку культури. Здійснитися і ще одна мрія родин з малюками – буде встановлено дитячий майданчик . Такий щедрий подарунок нашій громаді до 300-річчя села Лупарево значний і своєчасний.

За словами заступника голови Жовтневої райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Олени Ткаченко, для району і, зокрема, для наших трьох населених пунктів Галицинове , Лимани і Прибузьке, допомога МГЗ – це дуже велика підтримка у вирішенні саме тих питань на які, як правило, не вистачає бюджетних грошей. Ця допомога важлива, враховуючи непрості економічні умови, які на сьогоднішній день склалися в Україні, в нашій області і в районі .

Підписання програми соцпартнерства МГЗ з навколишніми селами – це ще один доказ того, що соціальна відповідальність – риса, що істотно відрізняє компанію РУСАЛ від безлічі інших підприємств. Сьогодні компанію справедливо називають одним з яскравих представників українського сектору благодійності і кращим прикладом для наслідування в Миколаївській області. МГЗ, реалізуючи в регіоні присутності програму соцпартнерства, щороку підтверджує сказане.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий