Урок безпеки – у школі села Лупарево

Урок, присвячений Всесвітньому дню охорони праці, провели активісти Молодіжної ради проммайданчика МГЗ в школі села Лупарево . Учні 4 -го, 5 -го і 6 -го класів продемонстрували свої знання із безпеки життєдіяльності та отримали можливість дізнатися багато нової корисної інформації від співробітників підприємства, на якому охороні праці приділяється особлива увага.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті про працівників, які постраждали або загинули на робочому місці. Його в 1989 році вперше провели американські та канадські працівники. Щоб уникати подібних інцидентів, вважають члени Молодіжної ради проммайданчика МГЗ, вчити дітей правилам безпечної життєдіяльності необхідно з раннього віку.


– За даними Міжнародної організації праці, щодня у світі на робочому місці гине 5-6 тисяч людей, – розповідає керівник соціального напряму Молодіжної ради Руслан Алієв. – Уникнути таких трагедій можна, тільки просуваючи культуру охорони праці. На підприємствах проммайданчика МГЗ це пріоритетний напрямок, адже людське життя – найвища цінність. Саме тому ми хочемо, щоб діти знали, як уникнути небезпек самим, і що повинен зробити роботодавець для того, щоб його співробітник завжди повертався додому живим і здоровим.

Учні Лупаревської школи відгадували загадки, брали участь у пізнавальних вікторинах. Захват у школярів викликала демонстрація засобів індивідуального захисту, які видаються всім співробітникам підприємств компанії РУСАЛ. Діти не тільки змогли приміряти спеціальні костюми, каски, окуляри, черевики, а й дізналися про їх захисні властивості, відмінності для різних підрозділів .
– Ми дуже вдячні молоді МГЗ за проведений урок, – каже директор Лупаревської школи Валентина Кондратюк. – Діти набагато краще сприймають інформацію, яка подається в такій веселій ігровій формі, та ще й розповідається молоддю. Сподіваємося, що подібна співпраця з підприємством буде не останньою, наші двері для заводчан завжди відкриті.


- Подібний урок проводиться нашими активістами вже третій рік поспіль, – говорить член Молодіжної ради Максим Єрмаков. – За цей час його учасниками стали учні гімназії № 3, школярі села Галициново, а тепер і учні Лупаревської школи.
За продемонстровану під час уроку активність і кмітливість представники Молодіжної ради проммайданчика МГЗ за підсумками заходу вручили дітям солодкі торти.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий