Стартував конкурс на кращу художню роботу в стилі «треш-мейд» серед миколаївських школярів

 

В рамках проекту «Мій волонтерський проект», що реалізується Фундацією Регіональних Ініціатив згідно з програмою «Територія РУСАЛу», у Будинку вчителя відбулася зустріч з учнями шкіл міста.
Інтерес в учасників зустрічі викликала презентація конкурсу художніх робіт на екологічну тематику серед школярів 5-11 класів.
Після вітального слова Олени Удовиченко – голови науково-методичного центру, який виступив партнером заходу, координатор проекту Ліліана Новікова провела інтерактивну гру з дітьми на тему сміття та відходів у цілому.
- Незважаючи на очевидну непривабливість теми, дітей зацікавили і гра, і представлені факти, – коментує куратор програми Ліліана Новикова. – Потрібно відзначити, що не тільки діти, а й вчителі – заступники директорів з виховної роботи, які були присутні на заході, – були шоковані почутими цифрами.
На зустрічі презентували і програму «Життя в стилі еко», в рамках якої з червня проходять суботники і серія екокіноклубів. Осіння її частина присвячена, в основному, роботі зі школярами, а саме, – «художньо-екологічним» заняттям та конкурсу художніх робіт.


Заняття в школах пройдуть до кінця жовтня і будуть присвячені «треш-мейду» – виробам зі сміття, а також бесіді щодо проблеми засміченості та шляхів її вирішення. Проводити їх будуть волонтери – студенти і працюючі люди, що пройшли підготовку у вересні за допомогою миколаївських і київських художників за напрямом «треш-мейд». Волонтери планують провести заняття в 20-ти школах міста, але до конкурсу художніх робіт запрошуються учні 5-11 класів всіх загальноосвітніх шкіл Миколаєва.
Роботи повинні бути доставлені в науково-методичний центр до 25 жовтня. Їх зміст має розкривати розуміння школярем концепції «Життя в стилі еко», при цьому форма не обмежується малюнком. Організатори будуть раді бачити колажі, аплікації з різних матеріалів, панно і т.д. в форматах А2, А3, А4.
Кращі роботи будуть продемонстровані у стінах міського будинку творчості учнів та Будинку вчителя. Переможці конкурсу глядацьких симпатій отримають заохочувальні призи. Більш детальна інформація – в науково-методичному центрі або по телефону 093-977-3333 (Ліліана Новікова).
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні»..

This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий