Відбувся публічний захист кращих соціальних проектів конкурсу «Територія РУСАЛу-2014»

У представництві Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні відбувся публічний захист проектів, поданих в рамках грантового конкурсу «Територія РУСАЛу-2014». Були представлені 20 проектів, які набрали найбільшу кількість балів після першого етапу оцінки представниками експертної ради. До її складу увійшли люди, які є експертами в сфері благодійної та соціальної сфері, а також представники державних структур, громадських організацій, ЗМІ, співробітники компанії РУСАЛ.


- Грантовий конкурс – це унікальна можливість для вирішення громадськістю багатьох соціальних проблем завдяки допомозі компанії РУСАЛ, – вважає одна з членів експертної ради, заступник міського голови Маргарита Сапожникова. – Те, що робить РУСАЛ, – це корисно, необхідно, а головне, – це реалізується сучасними методами. Гроші виділяються не просто за листом, запитом, а людям дається можливість їх «заробити». Ті, хто хочуть отримати грант, мають зацікавити, довести важливість своєї проблеми, і тоді комісія може прийняти позитивне рішення. Все дуже доступно і прозоро.


- Публічний захист проектів – це другий етап при відборі переможців грантового конкурсу, – розповідає директор представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Тут автори ідей отримують можливість детально розкрити всі аспекти свого соціального проекту, деталізувати незрозумілі моменти або довести необхідність тих чи інших заходів, статей бюджету.

- Добре, що люди, які подавали свої проекти на конкурс «Територія РУСАЛу-2014», розуміли, що за проектною заявкою стоїть реальна діяльність, до якої вони готові, – говорить експерт з оцінки соціальних проектів Марина Селіверстова. – Окреме спасибі компанії РУСАЛ за те, що в такий складний час вона знаходить можливість підтримувати соціальну сферу.


Після публічного захисту представлених проектів члени експертної ради визначать кращих. Ключовими критеріями оцінки є затребуваність, ступінь розробленості проектної ідеї і чітко сформульовані індикатори ефективності.
Серед претендентів на перемогу: Миколаївський зоопарк, краєзнавчий музей, ДЮСОК, бібліотеки, школи Жовтневого і Корабельного районів та інші громадські організації та соціальні установи. Хто з них отримає фінансування від компанії РУСАЛ на втілення в життя своїх ідей, стане зрозуміло до кінця червня.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий