Мережа центрів європейської інформації України готова до викликів сьогодення

Більше фото див. у фотогалереї

Протягом чотирьох днів, з 5 по 8 серпня, відбувався черговий Форум Мережі центрів європейської інформації України, участь у якому взяли представники ЦЄІ з 16 регіонів України. Організаторами Форуму виступила Сумська міська громадська організація «Центр європейських ініціатив» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».


Форум – це перша за два роки можливість для представників ЦЄІ зібратись разом та обговорити результати своєї діяльності, оцінити контекст та виклики сучасної роботи, а також спланувати майбутнє Мережі.

Зокрема, програма Форуму включала наступні елементи та теми: реінтеграція учасників та побудова команди; ефективна комунікація всередині Мережі; оцінка діяльності Мережі у 2012-2014 роках; контекст діяльності ЦЄІ в різних регіонах України; визначення мотивації та натхнення для членів Мережі тощо.


Прес-аташе Представництва Європейської Комісії в Україні Давід Стулік розповів учасникам про найбільш актуальні питання, пов’язані із відносинами Україна – ЄС. Також велику зацікавленість учасників визвав майстер-клас із ведення діалогів, який провела експерт-конфліктолог Ірина Брунова-Калісецька.
Крім того, учасники працювали над розробкою спільних проектів, а також дізнались про можливості для їх підтримки.


Згідно з рішенням Форуму:
1) була оновлена стратегія розвитку Мережі ЦЄІУ;
2) прийняті нові члени до складу Мережі: Тернопільський ЦЄІ (адмініструється громадською організацією «Тернопільський прес-клуб» і Тернопільською обласною універсальною науковою бібліотекою) та Луцький ЦЄІ (адмініструється ВОГО «Фундація розвитку громад» і ОУНБ ім. Олени Пчілки);
3) відбулася запланована ротація у керівництві Мережі: була переобрана рада Мережі ЦЄІ, яку очолила представник Чернівецького ЦЄІ – Євгенія Олійник.


Після Форуму в рамках Мережі центрів європейської інформації України була створена ініціативна група «Є-Дія» («Європейська Дія»), засновниками якої стали 4 центри європейської інформації з міст Вінниця, Кременчук, Луганськ та Суми.
«Є-Дія» спрямована на впровадження Місії Мережі центрів європейської інформації, а саме – сформувати в Україні суспільство, що базується на європейських цінностях. Група діятиме на принципах взаємної поваги, прозорості, відкритості та демократичного прийняття рішень.
«Є-Дія» швидко реагуватиме на виклики в Україні та просуватиме європейські цінності. Вже з вересня 2014 року ініціативна група проводитиме для молоді чотирьох областей тренінги та дебатні турніри на тему спільних цінностей, які здатні об’єднати Україну.

Контакти: Анна Ковбасюк, info@eu.sumy.ua, (0542) 79 86 68.


****
Мережа центрів європейської інформації України (Мережа ЦЄІУ) об’єднує 18 регіональних інформаційно-просвітницьких ресурсних центрів з питань європейської інтеграції в містах Вінниця, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Кіровоград, Кременчук, Луганськ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Рівне, Суми, Тернопіль Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів та офіційного партнера Мережі ЦЄІУ — Центр регіонального розвитку «Топ-Кая» (АР Крим). Центри європейської інформації України були створені в 2006-2008 рр. за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Місія Мережі центрів європейської інформації України – сформувати в Україні суспільство, яке базується на європейських цінностях. Портал – http://ukrcei.org , e-mail: ukrcei@gmail.com.

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Європейська інтеграція. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий