Як врахувати права та інтереси селян на Миколаївщини?

30 вересня 2014 г. у малому залі Миколаївської обласної державної адміністрації (вул. Адміральська 22, 4-й поверх, м Миколаїв) відбудеться круглий стіл на тему: Виклики та можливості розвитку сіл в умовах реформування місцевого самоврядування». Програма круглого столу додається.


До участі у цьому заході запрошені: депутати Миколаївської обласної ради; лідери громадських об’єднань, органів самоорганізації населення, науковці, журналісти Миколаївщини; представники районних державних адміністрацій, районних рад, органів місцевого самоврядування разом Миколаївського, Жовтневого, Снігурівського районів, а також представники органів районної влади та громадськості з м. Вознесенську, м Баштанка та Первомайськ, де протягом жовтня 2014 р відбудуться аналогічні регіоналі кругли столи. Їх учасники сформують пакет пропозицій органам місцевого самоврядування області та районів щодо змін/доповнень до обласної/відповідних районних цільових програм розвитку місцевого самоврядування відповідно до підходів «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні” (затверджена розпорядженням КМУ №33-р від 1.04.2014р.).

Будуть обговорено основні виклики розвитку сіл Миколаївського, Жовтневого, Снігурівського районів Миколаївської області на старті реформи системи місцевого самоврядування та адміністративного устрою. Розглянуті практики та потреби у нормативно-правової та ресурсної підтримки нової політики реформ в сфері розвитку демократії участі. Фондом буде оголошено набір громадських активістів з відповідними сільськими головами на 2 серій чотирьохденних навчань у листопаді 2014 та січні 2015 р.. По їх результатам представники сільських територіальних громад (сільський голова + громадський активіст) протягом 2014-15 р.р. отримають грантову/консультативну підтримку проекту з налагодження громадського діалогу для досягнення спільних цілей розвитку територіальної громади села з врахуванням інтересів громад сіл. Також будуть презентовано інші можливості грантової, навчальної, консультативної підтримки ініціатив сільських громад.

У роботі круглого столу візьмуть участь голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь, голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков, доцент кафедри економічної та фінансової політики Одеського регіонального інституту НАДУ при Президентові України, кандидат наук з державного управління Олеся Голинська, голова правління ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Михайло Золотухін.
Запрошуємо ЗМІ взяти участь у роботі круглого столу !!!
Початок реєстрації учасників 30 вересня ( вівторок) в 9-45. Початок роботи в 10-00.

Прес – служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»
Тел./факс (0512) 47-38-70E-mail: fondnikol@gmail.com
*************************************************************************
Круглий стіл проводиться в межах проекту ММГО Фонд розвитку міста Миколаєва «Розвиток демократії участі у селах Миколаївщини» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та МФ «Відродження». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.
Партнерами проекту є: Миколаївська обласна рада, Миколаївська обласна державна адміністрація, МБФ «Фонд громади Вознесенська», ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Детальніше

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий