Віртуальний тур Миколаївським краєзнавчим музеєм


Співробітники Миколаївського обласного краєзнавчого музею (МОКМ), який став переможцем грантового конкурсу «Територія РУСАЛу – 2014», в рамках реалізації проекту «Ми – одна родина» побували в Галицинівській і Лиманівській загальноосвітніх школах Жовтневого району з віртуальною екскурсією та майстер-класами.


- Більшість дітей Жовтневого району через далеку відстань ніколи не були в комплексі «Старофлотські казарми», де зараз знаходиться наш краєзнавчий музей, – каже завідувачка виставковим відділом МОКМ Світлана Романенко. – Завдяки виграному у компанії РУСАЛ гранту нам вдалося створити віртуальний тур по музею, який ми презентували школярам Жовтневого району. Разом з екскурсоводом діти вперше змогли пройтися, хоч і віртуально, по залах і побачити кращі експонати. Вони дізналися про національності, що проживають у нашому краї, про культури, які існували на території регіону.


Крім того, співробітники музею Світлана Романенко та Катерина Стешак разом з майстром Миколаївського відділення Національної спілки майстрів народного мистецтва України Олександрою Скляровою і кандидатом у члени Миколаївського відділення Національної спілки майстрів народного мистецтва України Анною Панковою провели для учнів майстер-класи, які розповідають про найбільш характерні ремесла і промисли народів, що проживають в нашому регіоні.


- Діти вчилися вірменському мистецтву валяння з вовни, роблячи невеликі килимки, які потім змогли об’єднати в велике панно. Навчилися українському мистецтву створення витинанки. Познайомилися з промислом білорусів під час виготовлення ластівки з соломи. Своїми руками зробили ляльку-мотанку, – розповідає науковий співробітник МОКМ, керівник проекту «Ми-одна родина» Марія Камінська. – Матеріали для майстер-класів нам також вдалося закупити за кошти гранту, тому всі зроблені іграшки і обереги діти змогли забрати собі на пам’ять.

Раніше співробітники музею вже побували в Шевченківській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступеня Жовтневого району.

- Ми дуже раді, що співробітники краєзнавчого музею представили свою програму вихованцям нашої школи-інтернату. Дітям дуже сподобалася віртуальна екскурсія. Вони отримали позитивні враження. Для них це було щось нове і пізнавальне, – розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи Шевченківської школи-інтернату Людмила Лєбєдєва. – Тепер діти хочуть побувати в музеї і побачити його експонати на власні очі.

- Сьогодні дуже важливо популяризувати народну творчість, розповідати про історію нашого краю, – вважає директор представництва Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Чим частіше розповідати про це дітям, тим більше це залишиться в їх свідомості. Вони виростуть патріотами, які зможуть принести користь своїй країні. А майстер-класи допоможуть розкрити їхні творчі здібності, адже талант є в кожному, головне – його вчасно помітити і розвинути.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий