Правильно «вколоти» суперника тепер можуть учні Миколаївської школи № 33. Їм провели майстер-клас з фехтування.

Тренер з фехтування, майстер спорту України, багаторазова призерка чемпіонатів, першостей кубків України Анна Калачова стала переможцем грантового конкурсу «Територія РУСАЛу – 2014». Реалізуючи свій соціальний проект «Фехтування – мистецтво і засіб виховання», вона відвідує школи Корабельного району, де проводить дітям майстер-класи з фехтування для популяризації цього виду спорту.

- «Фехтування мистецтво наносити удари, не отримуючи їх», – говорив Мольєр. – Фехтування – надзвичайно гарний, витончений і романтичний вид спорту, – запевняє тренер з фехтування Анна Калачова. – У середні віки воно було неодмінним елементом виховання будь-якого лицаря і дворянина. Забуте на початку двадцятого століття, зараз це мистецтво переживає друге народження. Воно стало видом спорту, зацікавленість до якого неухильно зростає як з боку хлопчиків, так і дівчат. Адже в процесі поєдинку і на тренуваннях у спортсмена задіяні всі групи м’язів, розвиваються гнучкість, граціозність, підвищується фізична витривалість організму. Сьогодні наші юні спортсмени успішно виступають на міжрегіональних змаганнях, а досягнення вже досвідчених Ольги Харлан і Олени Хомрової відомі всьому світу.


- Фехтувальний поєдинок подібний до шахів, – вважає директор представництва Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Діти вчаться прогнозувати поведінку суперника, прораховувати варіанти найкращого удару. Спортивне фехтування допомагає розвинути здібності до аналізу ситуації у дитини, готовність швидко приймати рішення і діяти в екстремальних ситуаціях. Саме тому компанія РУСАЛ вирішила підтримати даний проект. Ми виділили кошти для придбання чотирьох костюмів, масок, електрокурток, а також електрофіксатора «уколів».

Під час майстер-класів юні спортсмени показали свою майстерність, продемонстрували роботу системи захисту і нападу в цьому унікальному виді спорту, довели, що результатом фехтувальних тренувань стає спритне, скоординоване, пластичне тіло, кероване розумом, що здатен швидко мислити і приймати вірні рішення.

В свою чергу, учні змогли приміряти на себе форму фехтувальника, спробувати себе в ролі д’Артаньяна і, звичайно, записатися на уроки фехтування, які в Корабельному районі проходять на базі школи №1.

Адміністрування соціальної програми «Територія РУСАЛа – 2014» здійснює представництво Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий