Громадськість допоможе жителям багатоквартирних будинків захистити права

Для цього 21 лідерів ініціативних груп. Громадських організацій .. органів самоорганізації населення (ОСН), об’єднань співвласників багато квартирних будинків (ОСББ) з м. Миколаєва, м. Н.Одеса, м. Вознесенська, м Первомайська, селища. Врадіївка Миколаївської області та м. Скадовськ Херсонської області нещодавно Стало учнями «Школи громадянської дії». Перший, вересневий

тренінг-курс відбувся в м. Миколаєві та м. Вознесенську і був присвячений секретам самозабезпечення громадських смакота. А на тренінгу 4 листопада 2014 р. громадські працівники з Миколаївської області вивчать дієві методи захисту прав жителів багатоквартирних будинків. За результатами навчання в Школі випускники при ресурсної підтримки «Фонду розвитку м. Миколаєва» не тільки, зроблять реальні кроки по захисту прав жителів багатоквартирних будинків на якісні житлово-комунальні послуги та прибудинкову територію, а й надутий свій рецепт самозабезпеченості.

Чекаємо анкети-заявки учасників до 17-00 29 жовтня 2014 р.

Учасники чергової «Школи громадянської дії» були відібрані за підсумками конкурсу мотиваційних анкет. Програма та методика школи була сформована за результатами регіональної липневої практичної конференції. Експерти та практики з м. Миколаєва, м. Одеси, м. Херсона, м. Вознесенська на своїх прикладах підтвердили можливість ефективного захисту прав жителів багатоквартирних будинків через адвокаційні компанії стійких органів самоорганізації населення (ОСН), об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Також напрацювання конференції стали основою брошури і буклета за технологіями адвокасі в нових реаліях. Пост-реліз конференції та Пакет виступів і презентацій учасників додається.

Учасники вересневого тренінгу отримали навички стратегічного планування, проектного менеджменту, залучення ресурсів, роботи з банками. Тренери поділилися технологіями залучення ресурсів, як від міжнародних, так і місцевих донорів. У м. Вознесенську учасники навчання змогли побачити практику збору коштів місцевих жителів на вирішення актуальних проблем місцевої громади. Особливо вразили флещ-моб «Життя без сміття», організований волонтерами «Агенства економічного розвитку» (докладніше на http://aer.net.ua/news_ua/2014/09/30/Flesh_mob.html ) та компанія збору коштів на ремонт дитячого інфекційного відділення Вознесенської районної лікарні, організований волонтерами «Фонду громади Вознесенська» (докладніше на http://voznesensk-cf.org.ua/sidebar-left/novini/2014/09/30/rem-229.html ).

Зацікавив учасників тренінгу та блок з формування стратегічних планів і проектів сталої діяльності громадських об’єднань.
В результаті, кожен з учасників вересневого тренінгу представив концепцію свого проекту, що після доопрацювання на листопадовому тренінгу отримає ресурсну підтримку від «Фонду розвитку Миколаєва».
Прес-служба НГОО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Навчання відбулося в рамках проекту МГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Розвиток спроможності НУО Миколаївщини» за підтримки «Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні» та МФ «Відродження». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. Партнерами проекту є: ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», БФ «Фонд громади Вознесенська», Вознесенська ГО «Агентство економічного розвитку».

This entry was posted in Актуально, Навчання та розвиток. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий