Покров Андрія Антонюка

У виставковій залі, що на Нікольській, Миколаївського міського Палацу культури та мистецтв проходить виставка живопису Народного художника України Андрія Даниловича Антонюка „Покров Андрія Антонюка”, присвячений Дню народження художника. В експозиції представлено 78 робіт художника з приватних колекцій.

Творчості Андрія Антонюка притаманні вплив народного мистецтва, символіка експресіонізму та естетика модерну. Улюблений матеріал – темпера та акварель.


В творчості майстра переважають народні мотиви, художнє осмислення історичного минулого українського народу, його етичні пошуки. Виразна своєрідність та самобутність Андрія Антонюка, об”єднана з його неозорим духовним космосом створили неповторний творчий пласт в художній культурі України.

Персональні виставки та окремі роботи художника були представлені в Угорщині, Чехії, Словакії, Болгарії, Польщі, Іспанії, Канаді, США, в країнах Латинської Америки, Ізраїлі, Японії. В містах – Мюнхені, Женеві, Лондоні, Парижі та ін. Роботи Андрія Даниловича зберігаються в приватних колекціях всього світу, придбані музеями таких міст, як Миколаїв, Одеса, Київ, Львів, Луганськ, а також Калілнград, Красноярськ, Новосибірсь, знаходяться в Третьяковській галереї, в галереях Угорщини, Словакії, Германії, Іспанії,Англії, Канади, США.


Ось як про Андрія Даниловича Антонюка та його творчість висловлювались відомі городяни м. Миколаєва:
Вадим Меріков – голова Миколаївської ОДА: Андрій Антонюк був геніальним художником і в той же час залишався людиною з активною громадянською позицією, він завжди підтримував мітинги, акції, в яких громадяни виборювали, відстоювали свої громадянські права.

Тарас Кремінь –голова Миколаївської обласної ради: Українська культура настільки багата і в той же час дуже бідна. Розвиток культури часто йшов тільки завдяки спонсорській допомозі, і у випадку з творчістю Андрія Антонюка не виняток: багато його картин розійшлося у приватні колекції поціновувачів справжнього таланту. Зараз проводиться робота над виданням книги спогадів про А. Антонюка, але необхідно ще видати якісний буклет щодо його творчості, започаткувати Всеукраїнську премію ім. А. Антонюка.


Олег Костянтиноваич Приходько – голова Миколаївської обласної організації Спілки художників України: у Антонюка завжди був свій погляд на життя, на мистецтво, він був впевнений у собі, як у митці, він спирався на свою улюблену землю Богопілля.. Андрій Антонюк – світлий художник, мистецтво у нього дуже позитивне, всіляє надію.

Дмитро Дмитрович Кремінь – поет, громадський діяч, професор, голова Миколаївського відділення Національної Спілки письменників України, Лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченко: перед кожною картиною Андрія Антонюка можна замислитись над своїм життя, майже перед кожною – помолитися.


Юрій Ісаєвич Гранатуров – Миколаївський міський голова: пишаюся тим, що в м. Миколаєві проходить виставка геніального художника, знаного у стількох країназх світу, сподіваюся, що виставка Миколаївського митця стане відомою ще ширшому колу шанувальників мистецтва

Експозиція „Покров Андрія Антонюка” буде представлена увазі відвідувачів виставки до 26 жовтня включно.

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий