Стартувала вікторина «Національний вернісаж» від Миколаївського обласного краєзнавчого музею

В Миколаївському обласному краєзнавчому музеї, який став переможцем грантового конкурсу «Територія РУСАЛу – 2014», в рамках реалізації проекту «Ми – одна родина» проводиться вікторина «Національний вернісаж».
Вона проходить за підтримки управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації та управління освіти Миколаївської міської ради.

- Учасниками вікторини «Національний вернісаж» можуть стати команди до 20 осіб (клас, гурток, дитяче об’єднання) віком від 13 до 15 років, – розповідає директор представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Всього буде три етапи, під час яких дітям треба продемонструвати знання з історії рідного краю.

- Перший тур вікторини – заочний, – каже автор ідеї, науковий співробітник Миколаївського обласного краєзнавчого музею Марія Камінська. – Ми підготували спеціальні питання по темі «Заселення нашого краю», відповіді на які потрібно надіслати на електронну адресу музею. В якості допомоги для учасників розроблена інтерактивна карта «Миколаївщина багатонаціональна». Це мультимедійний контент з інформацією про заселення краю: в сенсорному кіоску, який знаходиться на базі музею, на екрані в хронологічному порядку з’являються населені пункти сучасної області. Про кожен населений пункт можна отримати коротку довідку. Переможців першого туру чекає другий – очно-заочний.
Завдяки гранту від компанії РУСАЛ вже створена віртуальна екскурсія по краєзнавчому музею, яка незабаром розміститься на нашому сайті. Всі питання другого туру вікторини будуть зашифровані в експонатах музею. Відповідати можна особисто під час екскурсії або надсилати до нас на пошту.


Переможців другого туру ми запросимо в музей для участі у фіналі. Для нього розроблена настільна гра «Миколаєву – 225 років». Гра являє собою ігрове поле – карту міста Миколаєва, на якій відмічені його визначні пам’ятки. Учасники розбиваються на команди за віком. І одночасно починають гру. Їх завдання по черзі кидати кубик і, подорожуючи по місту, відповідати на запитання. Переможцем стане той, хто правильно відповість на всі питання і швидше прийде до фінішу.
Настільна гра після завершення вікторини буде розміщена в залі «Заселення краю» краєзнавчого музею для постійного використання відвідувачами експозиції.
Всі бажаючі отримати запитання першого туру можуть звертатися до Миколаївського краєзнавчого музею. За умовами вікторини «Національний вернісаж» відповіді на нього приймаються до 10 жовтня 2014 року.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий