У Львові стартував тренінг з дебатної майстерності

8 грудня 2014р. у Західноукраїнському регіональному навчальному центрі (м. Львів) розпочався 4-х денний тренінг з дебатної майстерності для молоді. Захід у Львові є одним з чотирьох аналогічних тренінгів, які відбудуться в різних регіонах України в рамках проекту “Молодіжні дебати: чи є в регіонах України спільні цінності, які здатні об’єднати країну?”. Проект здійснює громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнером проекту виступає ініціативна група «Є-Дія» Мережі центрів європейської інформації України з регіональними партнерами:

ЛМГО «Інститут політичних технологій», м. Львів
ГО Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр “Європейський клуб”, м. Кременчук Полтавської області
СМГО Центр європейських ініціатив, м. Суми

Проект спрямований на покращення порозуміння, налагодження діалогу та зв’язків студентів чотирьох регіонів України (м. Вінниця, Львів, Кременчук, Суми) через проведення тренінгів та дебатних турнірів на тему спільних цінностей, які здатні об’єднати країну.

Після тренінгів наступними етапами проекту будуть регіональні дебати у 4 містах, а на весні 2015р. – фінальні дебати.

В перший день тренінгу, який організовував регіональний партнер проекту – Інститут політичних технологій, львівська молодь познайомилася між собою та більше дізналася про загальнолюдські цінності. Соціолог, керівник аналітики у компанії pro.mova, учасник Несторівської та Унівської груп Вікторія Бриндза провела лекцію-дискусію «Цінності українців в європейському контексті». Про цінності та особливості українського національного характеру та що може об’єднати Україну говорив експерт Олег Процак, директор ЛМГО «Центр освітньої політики». В наступні дні старшокласнии та студенти опановуватимуть мистецтво публічного виступу та ведення дебатів.

Контактні особи:

Оксана Бондар, +38-067-4331033, oksana.bondar.v@gmail.com

Наталя Датченко, +38-099-9372423, NDatchenko@gmail.com

http://vn.ukrcei.org/

This entry was posted in Навчання та розвиток. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий