Вечір пам’яті відомого миколаївця, фотомайстра, краєзнавця Володимира Геннадійовича Ворошніна

Шановні друзі!
12 грудня 0 17.00 у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбудеться вечір пам’яті відомого миколаївця, фотомайстра, краєзнавця, заслуженого ветерана праці ДП «Зоря» – «Машпроект» Володимира Геннадійовича Ворошніна.

Усе життя В.Г.Ворошніна пов’язане з південним містом. Саме тут він народився, вчився та здобув славу майстра шліфувальника-інструментальника, працюючи у знаменитому цеху №150 ДП НВКГ «Зоря» – «Машпроект». Спеціаліст високого рівня виготовляв надточні інструменти для створення ракетних крейсерів, плавстанцій, енергопоїздів, вертольотів. Професійні досягнення Ворошніна були гідно оцінені – він став кавалером ордена Трудової Слави ІІІ ступеня.

Окрім технічного розуму та золотих рук майстра виробництва, Ворошнін мав прекрасні гуманітарні здібності. Він цікавився краєзнавством – історією Миколаєва та знаменитих миколаївців, писав цікаві історичні нариси, які друкувалися на шпальтах газет «Турбініст», «Рідне Прибужжя», «Вечерний Николаев». Його публіцистичні твори отримували схвальні відгуки спеціалістів.
Ще одним пристрасним захопленням Володимира Геннадійовича була фотографія. Основним його уподобанням стала архітектура Миколаєва, особливо будівлі старої частини міста. З часом майстерно виконані фотороботи Ворошніна неодноразово перемагали на різних фотоконкурсах, успішно експонувались на виставках, публікувались у місцевій пресі.

Фотографії В.Ворошніна з архітектурними видами Миколаєва увійшли до нової книги «Николаевский модерн» відомого історика, автора багатьох краєзнавчих видань, доктора технічних наук, професора Ю. С. Крючкова.
Запрошуємо у колі друзів, близьких та колег Володимира Ворошніна в затишній атмосфері бібліотеки згадати теплим словом талановитого майстра, багатогранну особистість, щиру, веселу і добру людину.
У програмі зустрічі вас чекає знайомство з експозицією фотовиставки В. Ворошніна «Миколаїв. Деталі», на якій відображені неповторні архітектурні фрагменти Старого і Нового Миколаєва (куратор – мистецтвознавець О. Філоненко).

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий