Учасники «Школи волонтерів» в Миколаєві допомагають літнім людям, збирають кошти для бійців АТО.

Минулі кілька тижнів були насиченими і пізнавальними для учасників «Школи волонтерів» – проекту, який реалізується представництвом Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні в рамках грантової програми Фонду сприяння громадянської активності.

Студенти Національного аграрного університету, Чорноморського державного університету ім. П.Могили, Національного університету ім. В.О. Сухомлинського, учні економічного ліцею №1, гімназії №3, середньої школи №40, ВПУС №1 відвідали тренінги «Я – волонтер», «Управління конфліктами», «Публічні виступи», «Основи соціального проектування», «Лідерство», «Базові навички комунікації».
- Під час тренінгів молоді люди усвідомили, хто такий волонтер і якими якостями він повинен володіти, сформували портрет професійного волонтера, розглянули всі види, напрями і форми волонтерської діяльності, – розповіла керівник проекту «Школа волонтерів» Олеся Кондратюк. – Крім того, учасники навчилися ефективно взаємодіяти один з одним, одержувати і передавати інформацію, опанували навички публічних виступів.


Після теорії настав час практики. Учасники розбилися на групи і реалізували благодійні заходи.
Студенти Національного аграрного університету та благодійний фонд «Світ не без добрих сердець» провели в Корабельному районі 2 благодійні акції, під час яких зібрали більше 1000 гривень. Їх юнаки та дівчата вирішили витратити на теплі речі та речі першої необхідності для людей похилого віку та інвалідів з міського притулку. В умовах наступаючих холодів їх подарунки виявилися дуже доречними. Разом зі своїми підопічними студенти співали пісні, слухали безцінні спогади очевидців подій минулого століття. Також молодь провела гру «Пізнай себе в малюнку». З мешканцями притулку вони малювали портрети, а потім демонстрували свої творіння один одному.


- Такі зустрічі дуже необхідні нашим підопічним, – говорить директор Миколаївського міського притулку для громадян похилого віку та інвалідів Володимир Власов. – Адже насправді ніякі гроші не зможуть замінити людям, які залишилися без рідних і близьких, душевної теплоти і спілкування, усвідомлення того, що ти не забутий. А найчастіше добре, ласкаве слово зцілює краще будь-яких ліків.
Студенти Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського провели літературний вечір, під час якого зібрали 800 грн. для підтримки Миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади в зоні АТО.
Командою волонтерів ЧДУ ім. Петра Могили була проведена благодійна акція зі збору коштів для пораненого бійця 79-ї аеромобільної бригади Івана Лаптіна.
Студенти-волонтери зібрали 1617 грн. Всією командою передали зібрані кошти батькові Івана.


Команда «Світ не без добрих сердець» відвідала Миколаївський пансіонат для ветеранів війни та праці. Для них молодь організувала концерт і веселу розважальну програму. Дідусі та бабусі брали участь у різних іграх і конкурсах, відправляли телеграми один одному і подивилися чудовий концерт, підготовлений силами команди «Світ не без добрих сердець». Діти продемонстрували свою майстерність у співі і танцях.
- Навчання в «Школі волонтерів» дає можливість учасникам змінитися в кращу сторону, стати більш впевненими, – вважає директор представництва Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Молодь вчиться лідерству і в той же час толерантності, цілеспрямованості і шанобливого ставлення до інших людей. Ну а все разом це сприятиме формуванню всебічно розвиненої особистості.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий