Підготовка рекомендацій малим сільгоспвиробникам України в умовах асоціації з ЄС

Розробку практичних рекомендацій для малих виробників сільськогосподарської продукції України в умовах асоціації з Європейським Союзом розпочала група експертів, фахівців-практиків з міст Чернігова та Києва.

Зазначена діяльність здійснюється в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор України» Сіверського інституту регіональних досліджень за підтримки Європейської програми МФ «Відродження».

Рекомендації демонструватимуть потенціал розвитку малого аграрного бізнесу та сільських територій, забезпечення самозайнятості населення в контексті Угоди про асоціацію з ЄС та міститимуть інструкції до дій, відповіді та практичні поради щодо створення ініціативних груп при сільських радах, регіональних агентств для вивчення існуючих практик відродження та розвитку кооперації й підприємництва на селі; відродження фермерства, відновлення традиційних видів господарської діяльності, супутніх сільгоспвиробництву (народних ремесел, виноробства, сироваріння, а також органічного землеробства і скотарства), тощо.

20 січня 2015 року Сіверським інститутом регіональних досліджень проведено перший комунікативний захід з експертами, учасниками проекту – представниками Чернігівського державного інституту економіки та управління, Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Українського клубу аграрного бізнесу. Метою зустрічі стало знайомство та налагодження комунікації експертів між собою, напрацювання методології та формування структури видання з використанням інформаційної графіки.

This entry was posted in Європейська інтеграція. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий