Хто не з рушницею, той із гітарою

Джерело: http://www.ufb.org.ua/sektor-blagodijnosti/privatna-blagodijnist/novini-privatnoi-blagodijnosti-v-ukraini.htm?id=4051
Автор: Леся Ярошенко

Співак Василь Бондарчук, гурт «Мері», саксофоніст Олексій Смирнов та художниця Наталія Вуглицька погодилися на участь у благодійних концертах і аукціонах, щоб зібрати необхідну суму на лікування бійця АТО. Організувала акцію «Благодійність зарази життя і здоров’я героїв» Тетяна Зарівна. Це був її перший досвід такої діяльності.

Так поранений Олег Івахнюк із міста Калуша об’єднав громадських активістів і митців під гаслом «Хто не з рушницею, той із гітарою». Професійний футболіст, а тепер і захисник України, боєць батальйону «Донбас», двічі виходив живим із обстрілів. Уперше – на Інститутській, під час розстрілу Небесної сотні. Удруге – під час боїв під містечком Попасне.

За 20 днів команда досягла поставленої мети. Але зупинятися на цьому не стала. Благодійний фонд допомоги “Промінь добра”, заснований у жовтні 2014-го, продовжує збирати кошти на лікування поранених. Через мистецькі та інші акції фонд залучає допомогу від приватних осіб, бізнесу та організацій. «Кожен має допомагати так як він уміє, – говорять у фонді. — Хто не з рушницею, той із гітарою».

Учора стало відомо, що «Благодійність зарази життя і здоров’я героїв» перемогла в номінації «Краща ініціатива у сфері розвитку благодійності» на конкурсі «Краща громадська ініціатива України ‘14».

This entry was posted in Актуально, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий