Громадські діячі допоможуть мешканцям стати громадянами

Для цього з вересня 2014 успішні практики діляться з початківцями активістами об’єднаннями громадян з міст і сіл Миколаївської області секретами залучення ресурсів, налагодження стабільної дієвої адвокації. На дводенних тренінгах в «Школі громадянської дії» активісти можуть не тільки пройти теоретичний курс та майстер-класи керівників та експертів успішних Миколаївських і Вознесенських НГО, але й отримати в 2015 році коуч – підтримку становлення своїх інституцій та проведення компаній адвокасі.

Запрошуємо активістів миколаївщини на чергове навчання адвокасі прав жителів, яке відбудеться 25 лютого 2015 року. Чекаємо анкети до 20 лютого 2015

3-4 лютого 2015року 20 лідерів ініціативних груп, громадських організацій .. органів самоорганізації населення (ОСН), об’єднань співвласників багато квартирних будинків (ОСББ) з м.Миколаєва, м Вознесенська, м.Южноукраїнська, с.м.т. Доманівка, села Привільне Баштанського району Миколаївської області занурилися в ділову «Школу громадянської дії». Фоторепортаж Миколаївський і Вознесенський сесій школи.
Експерт Фонду розвитку міста Миколаєва Тетяна Золотухіна і голова Вознесенской громадської організації «Агенство економічного розвитку» запропонували насичену програму, що містила:
- по-перше, роз’яснення людською мовою підходи стратегічного планування, проектного менеджменту, залучення ресурсів, роботи з банками. Тренери поділилися технологіями
- по-друге, майстер-класи успішних організацій з Вознесенська та Миколаєва по залученню ресурсів, як від міжнародних, так і місцевих донорів.

У м Вознесенську учасники навчання змогли побачити практику збору коштів місцевих мешканців на вирішення актуальних проблем місцевої громади. Особливо вразили як практика Агенства економічного розвитку »збору коштів за інноваційною технологією« Флещ-моб Життя без сміття », (http://aer.net.ua/news_ua/2014/09/30/Flesh_mob.html ) так і «Револьверний фонд», визнаний кращою місцевої громадською ініціативою 2014 http://ngonetwork.org.ua/blog/uspikh/699.html ,
А топ – практикою осінної школи був збір коштів на ремонт дитячого інфекційного відділення Вознесенської районної лікарні, організований волонтерами «Фонду громади Вознесенська»(детальніше на http://voznesensk-cf.org.ua/sidebar-left/novini/2014/09/30/rem-229.html ).
Зацікавив учасників тренінгу і миколаївський блок з формування стратегічних планів і проектів, залучення ресурсів місцевих та міжнародних донорів для стійкої діяльності громадських об’єднань від «Фонду розвитку міста Миколаєва».
В результаті, кожен з учасників тренінгу представив концепцію свого проекту, що отримає в 2015 році коуч-підтримку від проекту.
Прес-служба ММГОО «Фонд розвитку м.Миколаєва».
_____________________________________________________________________________
Навчання відбулося в рамках проекту МГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Розвиток спроможності НУО Миколаївщини» за підтримки «Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні» та МФ «Відродження». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. Партнерами проекту є: ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», БФ «Фонд громади Вознесенська», Вознесенська ГО «Агентство економічного розвитку».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий