У Миколаєві відкрився планетарій

19 грудня 2014. – Сьогодні в Миколаєві в культурно-ігровому комплексі «Дитяче містечко« Казка» відбулося урочисте відкриття планетарію. Його будівництво стало можливим завдяки активній позиції «Казки», яка в 2013 році отримала перемогу в грантовому конкурсі соціальних проектів «Територія РУСАЛу».

Перемога в конкурсі інфраструктурних проектів дозволила Дитячому містечку отримати фінансування від компанії РУСАЛ на будівництво планетарію в сумі 200 тис. грн. Ще 162 тис. грн. як співфінансування, за умовами конкурсу, виділили з міського бюджету. Свій внесок у реалізацію проекту також внесли дитяче містечко «Казка» та народний депутат України Борис Козир.


- Завдяки плідній співпраці влади та бізнесу в особі МГЗ в нашому місті вдалося побудувати такий чудовий соціальний об’єкт, – сказав мер Миколаєва Юрій Гранатуров. – Я впевнений, що новий планетарій стане одним з найулюбленіших місць не тільки дітей, а й дорослих.

- Компанія РУСАЛ є соціально відповідальним підприємством. Ми завжди раді надати допомогу і зробити все можливе, щоб покращити життя в нашому регіоні, – зазначив генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Я впевнений, планетарій стане Миколаївським науково-культурним центром для всієї родини. Крім того, він зможе зіграти важливу роль в освіті дітей і приверне їхню увагу до точних наук, стане своєрідним освітнім центром для тих миколаївців, які цікавляться наукою про Всесвіт.


- Планетарій буде працювати з 11:00 до 17:00. Вихідні – понеділок, середа, п’ятниця, – розповідає директор культурно-ігрового комплексу «Дитяче містечко «Казка» Олена Шевченко. – У ньому – 60 посадочних місць. Тут будуть демонструватися повнокупольні фільми про походження Всесвіту. За допомогою спеціального обладнання всі бажаючі зможуть не тільки побачити захоплюючу картину зоряного неба, а й дізнатися багато цікавих фактів про планети та інші небесні тіла. Планується організація наукового гуртка юних астрономів. У цьому напрямку нам надає допомогу президент Миколаївського клубу «Астронік» Валерій Грушевський і співробітники Миколаївської астрономічної обсерваторії.

У день урочистого відкриття почесні гості стали першими відвідувачами планетарію і подивилися сферичний короткометражний фільм.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий