ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР закликав Президента України проголосити 2015 рік – Роком Миру в Україні

“Створюючи новітню українську, європейську історію партнери в Україні та ЄС виступають за проголошення 2015 року в Україні – «Роком Миру». Спільне, одночасне та скоординоване проведення в Європі «Європейського року розвитку 2015» та «Року Миру Україні 2015» дозволить забезпечити участь людей у європейських реформах, розвитку та оновленні України”, – йдеться у зверненні голови Ради ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВИБОРУ Олега Животовського.

Європейський Союз починаючи з 1983 р. проголошує відповідну тематику для усіх комунікаційних подій на протязі наступного року в країнах-членах, представництвами ЄС у світі. Від європейського року безпеки дорожнього руху у 1984 до європейського року громадян у 2013 та 2014 – кожного року проходять до 1000 подій у більшості країн ЄС на підтримку тематики року.

Громадські організації, їхні альянси у співпраці із інституціями та органами ЄС організовують діалоги, дебати, конференції, зустрічі європейців та представників європарламенту, єврокомісії з метою підготовки рекомендацій для планування політики ЄС у певній сфері. Інформаційні програми на ТВ, радіо, пресі, інтернеті, промо та роздаткові матеріали, візуалізація, логотип та сайт кампанії, посли доброї волі у містах, брендінг будівель державних установ, громадських місць, творчі конкурси, фестивалі, художні та бізнес події – основні інструменти будь-якого європейського року.

“Пане Президенте! ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР в односторонньому порядку відмовився від критики Ваших дій на 1000 днів. Цей час ми хочемо використати для того, щоби перетворити разом із Вами Україну на Європу. Для цього потрібно змінювати свідомість громадян України на сході і на заході, відкривати Україну європейцям, надихати всіх на думку, що прийшов час жити по-новому, по-європейські. Ми просимо Вас оголосити 2020 рік – Рік Європи в Україні”, – йдеться у офіційному зверненні до Президента України.

This entry was posted in Європейська інтеграція. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий