РУСАЛ оголосив новий грантовий конкурс в рамках програми «Територія РУСАЛу»

У Миколаєві 16 лютого стартував грантовий конкурс для муніципальних, освітніх та соціальних закладів, некомерційних організацій та організацій малого та середнього бізнесу, ініціативних груп населення в рамках соціальної програми «Територія РУСАЛу-2015».

Щорічно, починаючи з 2010 року, ОК РУСАЛ проводить грантовий конкурс в рамках соціальної програми «Територія РУСАЛу». Всього за час проведення конкурсу за підтримки компанії РУСАЛ в Миколаєві було реалізовано 59 проектів.

Метою програми є підвищення якості життя в регіоні присутності компанії РУСАЛ і залучення максимальної кількості зацікавлених осіб у вирішення соціально-культурних проблем міста та області.

- У 2014 році, незважаючи на складну ситуацію в Україні, у Миколаївській області компанією РУСАЛ були профінансовані 14 проектів, які успішно пройшли експертну комісію, – говорить генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Сукупний внесок соціальних інвестицій у реалізацію проектів склав в регіоні 1,7 млн. грн. Завдяки фінансовій допомозі РУСАЛу реконструйовані вольєри для сніжних барсів в зоопарку, клуб в селі Галицинове, проведено капітальний ремонт сцени Російського драматичного театру. Створено планетарій в Дитячому містечку «Казка», мотузковий парк в Корабельному районі, перший у місті театр ростових ляльок. Розроблено віртуальний тур по залах Краєзнавчого музею. Ведуться роботи зі створення дендропарку в Корабельному районі та роботи з благоустрою внутрішнього двору Жовтневої ЦРЛ. Закуплені вуличні тренажери для подальшого розвитку спортмістечка «Корабельний» та багато іншого.

- З кожним роком компанія РУСАЛ намагається змінюватися, вдосконалюватися і наш грантовий конкурс не виняток, – розповідає директор представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Цього разу ми пішли від поділу на соціальні проекти та інфраструктуру, змінили номінації. Незмінним залишиться оцінка проектів експертною радою. Вона складається з людей, які є експертами в області благодійної та соціальної сфери, а також представників державних структур, громадських організацій, співробітників компанії РУСАЛ. Також цього року ми продовжимо практику публічного захисту проектів, оскільки пряме спілкування з авторами ідей дозволяє краще і швидше зрозуміти ефективність, значущість проекту.

Номінації «Території РУСАЛу-2015»:
• «Місто майбутнього» – проекти з реконструкції, ремонту та оснащення об’єктів соціальної сфери, інфраструктури. Максимальна сума гранту до 500 тис. грн. Співфінансування – 50%.
• «Місто ідей» – проекти створення та розвитку локальних громадських просторів (двори, пришкільні майданчики, сквери, парки і т.д.). Максимальна сума гранту до 50 тис. грн. Співфінансування – 35%.
• «Живе місто» – проекти з організації та проведення міських подій, спрямовані на вирішення актуальних соціально-культурних проблем місцевої громади (міські фестивалі, художні, музичні, музейні, театральні та інші культурні заходи і т.д.). Максимальна сума гранту до 30 тис. грн. Співфінансування – 50%.

Географія програми «Територія РУСАЛу-2015» включає м. Миколаїв і Жовтневий район Миколаївської області.

Адміністрування та організаційний супровід програми здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу. Заявки на участь приймаються до 2 квітня 2015 року. Отримати аплікаційну форму, а також додаткову інформацію про конкурс можна на сайті ЦСП компанії РУСАЛ в Україні: csp-nikolaev.com.ua або за адресою: 54052, м Миколаїв, пр. Жовтневий, 325/1, тел .: (0512) 63-66-96.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий