Підлітків в м. Миколаєві навчили як захистити себе від ВІЛ та ІПСШ за новою програмою Street Smart

Вже звичною для підлітків м. Миколаєва та Області стала діяльність програми Street SMART, що впроваджує для молоді МОВ «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». Однак і ця програма добігає свого кінця. За 2 роки учасниками занять стали 190 осіб віком 12-18 років. Метою зустрічей з молоддю було зменшення ризикованої поведінки, зниження рівня вживання наркотичних речовин, алкоголю.

Нагадаємо, що Street Smart – це ефективне поведінкове втручання для підлітків групи ризику. Програма для підлітків складається з групової інтервенції: восьми групових сесій, проведення однієї індивідуальної консультації та здійснення однієї поїздки до організації, яка надає послуги підліткам та молоді. Проект потрапив в Україну з Америки і адаптується під потреби саме української аудиторії за підтримки гранту «USAID RESPOND»

Досвід 21 місяця роботи нової програми, на думку її тренерів дав змогу підліткам отримати можливість зрозуміти, що в них є проблеми, і де ці проблеми та потреби можна вирішувати. Учасники отримали право відверто говорити про свої труднощі, страхи, отримали підтримку, алгоритм вирішення проблем та побудови цілей (за технологією СТРІТ СМАРТ). Молодь навчилась бачити ризиковані ситуації. Розпізнавати та уникати їх, фактично не змінюючи середовище спілкування. Учасники занять змогли організувати свій вільний час на заняттях, отримали досвід взаємодії в колективі однолітків, побачили що вони не самотні в своїх труднощах, підвищили свою самооцінку. Мають інформацію куди в Області можна звернутись і отримати кваліфіковану соціально психологічну, медичну допомогу.

Самі хлопці та дівчата признають: «Саме на заняттях ми були почуті та прийнятті, отримали максимально повні та чесні відповіді на питання. Тепер ми стали більш уважними до свого здоров’я».

В майбутньому спеціалісти проекту планують використовувати досвід програми та залучати її методики у роботі з миколаївською молоддю задля захисту молодого покоління від соціальних проблем, що можуть трапитись на шляху нашого сьогодення.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий