У Полтаві відбувся дебатний турнір про спільні цінності, які здатні об’єднати Україну

21 березня 2015р. молодь з Полтави, Кременчука та Комсомольська дискутувала про політику, культуру, економіку та інші серйозні речі, пов’язані з цінностями. Учасниками дебатів були молоді люди, які цікавляться дебатами та вчаться відстоювати свою позицію виважено й аргументовано. Студенти 8 ВНЗ і старшокласники 5 шкіл дебатували про те, які цінності й дії допоможуть об’єднати Україну та зробити її сильнішою. Дискусії були затятими, теми – складними і часом не до кінця зрозумілими, втома загрожувала всіх здолати. Тим не менше, турнір виявився корисним і для учасників, і для організаторів. Дебати не мають на меті прийти до спільної думки, але дають змогу почути думку інших та усвідомити, наскільки суперечливою та неоднозначною буває істина.

Аналогічні дебатні турніри у березні проходять в 4 регіонах України в рамках проекту “Молодіжні дебати: чи є в регіонах України спільні цінності, які здатні об’єднати країну?”.

Проект здійснює громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнером проекту виступає ініціативна група «Є-Дія» Мережі центрів європейської інформації України з регіональними партнерами в 4 містах. Регіональний партнер заходу – ГО КІПЦ «Європейський клуб» (м. Кременчук) та відділ у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації.

Проект спрямований на покращення порозуміння, налагодження діалогу та зв’язків студентів чотирьох регіонів України (м. Вінниця, Львів, Полтава-Кременчук, Суми) через проведення тренінгів та дебатних турнірів на тему спільних цінностей, які здатні об’єднати країну.

Переможці регіонального дебатного турніру змагатимуться у мистецтві аргументації зі своїми ровесниками з інших міст у фіналі, який пройде у Вінниці наприкінці квітня.

Контактні особи:

Світлана Овчаренко, регіональний координатор, +38 097 482 1411, svitlana.ov@gmail.com

Олег Овчаренко, +38 067276 8826, euroclub.kremen@gmail.com

This entry was posted in Актуально. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий