У Львові пройшли молодіжні дебати про цінності, що можуть об’єднати країну

23-24 березня 2015 р. у Львові відбувся регіональний дебатний турнір в рамках проекту проекту “Молодіжні дебати: чи є в регіонах України спільні цінності, які здатні об’єднати країну?”.

Старша шкільна молодь із м. Львів та м. Буськ Львівської області дискутувала про спільні цінності у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці (за адресою проспект Шевченка, 13). Захід зібрав 16 команд (32 учасника), а також вчителів – методистів із шости навчальних закладів.

Учасники грали за форматом британські парламентські дебати( 2 уряди та 2 опозиції), який передбачає розробку та доведення лінії аргументації та контаргументації за чіткими правилами та ролями.

Оцінити рівень учасників допомогли члени журі, експерти із різних галузів, які мають активну громадянську позицію та великий життєвий досвід, а саме:

- Вікторія Бриндза, соціолог, учасник Несторівської групи, керівник аналітики в компанії ПРО.МОВА;

- Людмила Філімонюк, засновник Центру особистісного розвитку “Діалог”, психолог, лайф-коуч, тренер особистісних трансформацій;

- Олена Шматько, керівник науково-методичного відділу Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки;

- Мирослава Товкало, доцент кафедри освітньої політики Львівського інституту післядипломної педагогічної освіти;

- Галина Бондарук, керівник проектів та програм ЛМГО «Центр освітньої політики».

За результатами трьох відбіркових ігор, а також півфінальної та фінальної гри переможцями стали наступні команди школярів:

1 місце – Кошлань Катерина та Вишнянчин Максим (ССЗШ№5, м. Львів)

2 місце – Піщик Марія та Жеребецька Марта (ССЗШ № 81, м. Львів)

3 місце – Поронюк Богдан та Павлик Тарас (Буська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1)

4 місце – Романчук Дарина та Угрин Анна (ССЗШ№5, м. Львів)

Переможці регіонального дебатного турніру змагатимуться у мистецтві аргументації зі своїми ровесниками з інших міст у фіналі, який пройде у Вінниці у квітні місяці.

Проект здійснює громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнером проекту виступає ініціативна група «Є-Дія» Мережі центрів європейської інформації України, а регіональним партнером у Львові – ЛМГО «Інститут політичних технологій»

Проект спрямований на покращення порозуміння, налагодження діалогу та зв’язків молоді чотирьох регіонів України (м. Вінниця, Львів, Кременчук, Суми) через проведення тренінгів та дебатних турнірів на тему спільних цінностей, які здатні об’єднати країну.

Організатори дебатного турніру вдячні за підтримку у його проведенні Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці та Українському фонду соціальних інвестицій.

Контактні особи:
Олег Процак, регіональний координатор, (050) 5192006, ips@ukrpost.ua
Наталя Датченко, (099) 9372423, NDatchenko@gmail.com

This entry was posted in Актуально. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий