Запрошуємо на майстер-клас від кінорежисерки українського походження із США Роксі Топорович.

2 квітня о 16.00 в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбудеться зустріч з американською кінорежисеркою, продюсером Роксі Топорович.

Захід організовано в рамках циклу «Українці світу», мета якого – знайомство миколаївців з цікавими творчими людьми, які мають українське коріння, стали успішними та докладають зусиль для популяризації української культури закордоном.

Роксі працює у сфері продюсування кінофестивалів – «Санденс», «Трибек», Міжнародного фестивалю документального кіно. Займається підбором сюжетів кінофестивалів, здійснює відбір конкурсних робіт. Спеціалізується на тематичних проектах, пов’язаних із Східною Європою. У 2012-2014 роках Роксі Топорович була програмним режисером Американського фестивалю незалежного кіно в Україні. Влітку 2014 року стала стипендіаткою програми Фулбрайта у галузі документального та сюжетного кіновиробництва.

На зустрічі ви дізнаєтеся багато цікавого про кіноіндустрію у США, а також отримаєте корисні поради щодо можливостей представлення ваших творчих проектів за межами України та почуєте про причини, з яких це необхідно зробити.

Роксі Топорович – уродженка міста Парма, Огайо. Почала знімати свої перші фільми у віці 13 років. Випускниця Нью-Йоркського Університету, здобула ступінь бакалавра мистецтв в галузі телебачення та кіно. Після закінчення університету працювала у галузі кіновиробництва, приділяючи основу увагу сценічним декораціям та оформленню. У 2004 році у кар’єрі Роксі стався один із найважливіших моментів, коли Девід Духовни та Робін Вільямс запросили її у свій фільм «Таємниці минулого». Брала участь у розробці декорацій до наступних фільмів та телепередач: «Суботнього вечора у прямому ефірі», «Закон та порядок», «Закон та порядок: злочинні наміри», «Клубна манія», «Рено 911», «Учень чаклуна», «Копи на підхваті», «Таємниці минулого», «На межі», «Незабутнє», «Я-легенда», «Закони привабливості», «Так, можливо», «Я, Алекс Кросс», «Екзамен для двох», «Татусь із доставкою», «Швець», «Найжорстокіший рік», «Перший месник: друга війна». Її найостанніший проект, чорна комедія «Бронза», відзнята у рідному штаті Огайо, був вперше показаний на відкритті кінофестивалю «Санденс-2015».

Починаючи із 2010 року, Роксі працює у продюсерському центрі кінофестивалю «Санденс». Займається відбором конкурсних робіт для кінофестивалю «Санденс» та Міжнародного фестивалю документального кіно. Проводить семінари для сценаристів. Із 2007 року Роксі працює у сфері кінофестивалів у якості відео-контент продюсера, та займається підбором сюжетів кінофестивалю «Трибека». У рамках зазначеного фестивалю Роксі відзняла декілька веб-серіалів – «Кінематографісти в об’єктиві», «Незграбна вечірка» та «Ключові інгредієнти». Крім того, Роксі Топорович, разом із Гідеоном Йаго, є співведучою фестивалю віртуального кіно Трибека.

У 2004 році Роксі заснувала власну продюсерську компанію «КіноРокс», що спеціалізується в основному на тематичних проектах, пов’язаних із Східною Європою. Її документальна стрічка «Народ!», що розповідає про український танцювальний колектив у Нью-Йорку, була показана в Америці та Європі та була випущена на DVD-диску у 2011 році. Також Роксі відзняла комедійний веб-серіал «2-й та 9-й номер». Він розповідає про життя сім’ї, яка володіє українським спортивним баром у Нью-Йорку. Серіал був вперше показаний у мережі Інтернет восени 2011 року.

У 2012-2014 роках Роксі була програмним режисером Американського фестивалю незалежного кіно в Україні.

На даний момент Роксі працює над своїм першим сценарієм до художнього фільму, що має бути відзнятий в Україні.

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий