Війна та мир – вічне протистояння

Нам болить війна, яка безжально перекреслила тисячі молодих життів, надій, планів, поневічила тіла і долі. Але разом із тим серед страшних небезпек, вогню, крові, нелюдського напруження вони мужніли і загартовувались.

Розповідати про війну можна нескінченно. Там все ішакше: там птахи літають інакше, там тварини поводяться інакше, там люди не просто живуть – вони виборюють кожну мить свого життя.
19 травня 2015 року факультет іноземної філології Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського спільно з Миколаївським обласним центром німецької культури та Центральною міською бібліотекою ім. М.Л. Кропивницького провів поетичний вечір «Війна та мир – вічне протистояння», присвячений 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі та з нагоди дня Європи. Це третя зустріч з спільного проекту з популяризації світової культури.

Програма літературної зустрічі включала знайомство з англійськими, німецькими, французькими та українськими поетами: Яяті Мадан Г. Ганді, Віктором Гюго, Генрі Лонгфелло, Артюром Рембо, Розанною Маіш, Клаудією Хенкель, Хансом Дітер Хюшем, Валентиною Попелюшкою, Надією Красоткіною, декламацію віршів мовою оригіналу та представлення авторських перекладів студентів.


Вечір пам’яті – це лише частинка великої данини пошани полеглим. Це невеличка спроба об’єднати такі, на перший погляд, протилежні, але тісно пов’язані між собою поняття – війна та мир. Студенти факультету іноземної філології своїми виступами донесли до присутніх, що мир на землі – необхідне, бажане, але водночас дуже крихке поняття, змусили відчути страшні реалії війни та дорогу ціну миру.

Приємним подарунком для гостей та учасників вечора став збірник літературних перекладів з однойменною назвою: «Війна та мир – вічне протистояння», який містить біографії поетів та самі вірші чотирма мовами – англійською, німецькою, французькою та українською, а також авторські переклади студентів факультету іноземної філології.

This entry was posted in Події and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий