«Подвір’я дитячої мрії» з’явиться Корабельному районі г. Миколаєва

Взяти благоустрій подвір’я в свої руки вирішила ініціативна група мешканців будинків 58-А, 40-Б і 40-В в Корабельному районі м. Миколаєва по вулиці Артема. Вони взяли участь в грантовому конкурсі від компанії РУСАЛ «Територія РУСАЛу – 2015» і опинилася в числі переможців. Здійснення мрії вирішили не відкладати і організували у себе суботник. Один з авторів поданого на конкурс проекту Олександр Кліндух працює на Миколаївському глиноземному заводі, є активістом молодіжної ради проммайданчика. Тому на прохання допомогти в підготовці подвір’я для подальших робіт відгукнулися не тільки місцеві жителі, але і члени молодіжної ради металургійного підприємства і дружня молодь із спецпорту “Октябрськ”.


- У нашого двору – вдале місце розташування, – розповідає автор проекту «Подвір’я дитячої мрії» Олександр Кліндух. – Він знаходиться неподалік від школи і дитячого садка. У нас молодіжне подвір’я. Молоді сім’ї зіткнулися з проблемою, що з дітьми ніде гуляти. Тому був написаний проект, який і виграв грант. Тепер, завдяки компанії РУСАЛ, в нашому дворі з’явиться новий дитячий ігровий комплекс. Крім того, надати допомогу в благоустрої нашого двору обіцяла и Корабельна адміністрація, її голова Олександр Цуканов планує сприяти у встановленні спортивний дитячих елементів для наших малюків.


Установку дитячого комплексу жителі двору планують здійснити своїми силами. Вже приступили до справи. Дівчата зайнялися більш легкою роботою – фарбуванням, збиранням сміття. Чоловіки перекопували клумби, косили траву, а головне – готували місце під майбутній ігровий комплекс. Його запланували встановити на колишньому майданчику для сушіння білизни. Для цього демонтували залишки прогнилих білизняних стійок, зняли старий нерівний асфальт.


- Молодь глиноземного заводу запросила нас взяти участь у цій акції, – говорить керівник молодіжної ради спецпорту «Октябрськ» Ольга Кателіна. – Ми з радістю відгукнулися допомогти їм і жителям двору, адже люди в міру можливості завжди повинні допомагати один одному. Сьогодні колективними силами вдалося упорядкувати один двір, завтра – інший, а післязавтра нашому прикладу послідує все місто.

- Приємно, що допомогти нам прийшло стільки незнайомих людей, які просто прочитали оголошення про суботник, – говорить мешканка двору Анастасія Авраменко. – Це згуртовує людей. У мене росте донька Софія, і я сподіваюся, що вона буде проводити час на цьому, незабаром найкращому в районі дитячому майданчику.
Жителі цього двору впевнені, що якщо є бажання поліпшити умови життя, то кошти, можливості і помічники завжди знайдуться. Вони хочуть, щоб їх дітям було затишно, комфортно, безпечно і цікаво грати на свіжому повітрі. І вони зроблять все, щоб їхні мрії втілилися в життя найближчим часом.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий