Визначено переможців конкурсу серед миколаївських школярів на кращу художню роботу з екологічної тематики

 

Вчора в будинку вчителя підбили підсумки конкурсу на кращу художню роботу серед миколаївських школярів в стилі «треш-мейд». Конкурс проходив в рамках програми «Життя в стилі ЕКО», яка спрямована на підвищення екологічної свідомості жителів Миколаєва і є складовою проекту «Мій волонтерський проект». Його ініціаторам виступила молодіжна громадська організація Фундація регіональних ініціатив (ФРІ) за підтримки компанії РУСАЛ та науково-методичного центру міста.

На конкурс було подано 93 роботи учнів 5-11 класів шкіл Миколаєва. З 7 по 14 листопада на базі науково-методичного центру було організовано виставку дитячих художніх робіт «Життя в стилі ЕКО».
Конкурс не обмежував учасників якимось одним форматом, тому на виставці можна було побачити малюнки, колажі, аплікації, панно і т.д. Єдине завдання, яке ставили організатори, – розкрити розуміння концепції «Життя в стилі ЕКО».
На думку організаторів, діти впоралися з поставленим завданням.
- Сьогодні ми побачили, що майстер-класи по виробам, а також екологічні бесіди для школярів пройшли не дарма, – прокоментував виставку один з організаторів конкурсу, член ФРІ Ліліана Новикова. – Багато учасників показали не тільки художню майстерність, але й повною мірою розкрили проблему сміття в сучасному місті і шляхи її вирішення.
Протягом всієї виставки кожен відвідувач міг проголосувати за вподобану роботу, в результаті чого визначено 4 переможці, які набрали найбільшу кількість голосів глядацьких симпатій. Ними стали Костіков Владислав (школа № 19), Катрич Євгеній (школа № 64), Турчун Олена і Гетьманцева Тетяна (школа № 57). Фіналісти отримали дипломи та заохочувальні подарунки, а всім учасникам конкурсу були вручені грамоти.
- Такі конкурси дозволяють розвивати екологічну культуру, – говорить в.о. директора Центру соціальних програм Долуда Анна. – Крім того, це спосіб реалізації творчого та інтелектуального потенціалу дітей та організації їх дозвілля.


Виставка-конкурс «Життя в стилі ЕКО» стала завершальним етапом екологічної частини акції «Мій волонтерський проект», який реалізує ФРІ в рамках грантового конкурсу «Територія РУСАЛу».
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий