Презентація книги Леся Белея

9 червня о 18:00 у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л.Кропивницького відбудеться презентація нової поетичної збірки Леся Белея “Книга про ліс”, яка вийшла у “Видавництві Старого Лева”.

Центральним символом і алегорією книги Леся Белея є ліс. У той самий час «Книга про ліс» – два дуже різних між собою, за звучанням і тематично, корпусів текстів. А відтак розділена на дві частини: In Silva та Ex Silva. «Текстів у збірці рівно шістдесят: 30 у першому розділі та 30 у другому, – каже Лесь. – У першій частині події відбуваються у лісі, яких ховає у собі безліч метафор. У другій частині метафорою є сам ліс. Той ліс, в якому ми всі з вами живемо – місто. Кожен у ньому має свої дерева, трави та стежки…»

Довідка:

Лесь Белей – лауреат літературних премій «Дебют» (2008) та «Смолоскип» (2011). Народився у 1987 році в Ужгороді. Автор поетичних збірок «Son et Lumiere. Листи без відповіді», «Дзеркальний куб», «Книга про ліс», а також прози – «Ліхіє дев’яності. Любов і ненависть в Ужгороді», «Асиметрична симетрія: польові дослідження українсько-польських відносин».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий