Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького та Миколаївський міський благодійний фонд МЕТА в День міста-2016

10 вересня, в День міста-2016, Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького та Миколаївський міський благодійний фонд МЕТА запропонували миколаївській молоді змістовно та креативно провести час, взявши участь у захоплюючому історико-краєзнавчому BooK-Квесті «Миколаївський феномен: люди, події, факти». Квест організовано в рамках конкурсу проектів, спрямованих на соціальне становлення та розвиток дітей та молоді Миколаєва за Програмою «Молодь» на 2016-2018 роки за підтримки управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради.

Краєзнавча подорож містом пройшла у форматі вуличної гри, яка відбувалась не у віртуальному, а в реальному світі з пізнавальним маршрутом історичною частиною Миколаєва, вулицями Декабристів, Фалєєвською, Нікольською та іншими і стала альтернативою любителям комп’ютерних ігор. Хід BooK-Kвесту тісно пов’язаний з книгою, оскільки відповіді на питання учасники отримували з краєзнавчих видань, запропонованих на кожній зупинці вартовими. Ролі вартових у грі виконували бібліотекарі та краєзнавці, робота яких безпосередньо пов’язана з книгою та історією міста.

Протягом двох годин 50 учасників із 14 команд в напруженій боротьбі виборювали перемогу своїми знаннями історії Миколаєва. У квесті змагалася молодь віком від 14 років і до 35 років – учні шкіл, студенти, вчителі, журналісти, підприємці, фрілансери, ІТ-шники та представники інших професій.

Урочисте підведення підсумків та нагородження переможців квесту пам’ятними призами та грамотами відбулося у «Культурно-ігровому комплексі «Дитяче містечко «Казка». Разом з листами подяки всі учасники отримали комплекти унікальних листівок «Історичні родзинки Миколаєва», підготовлені саме для учасників BooK-Kвесту.

Організаторами та партнерами BooK-Kвесту виступили: управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Миколаївський міський благодійний фонд МЕТА «Від спільного бачення – до спільних дій», міська громадська організація «Форум «Скамейка», «Культурно-ігровий комплекс «Дитяче містечко «Казка», видавець В.В. Торубара.

Учасники гри дізналися нові цікаві факти з минулого та сьогодення міста, поспілкувалися з відомими краєзнавцями, проявили свою кмітливість, логічне та творче мислення, знайшли нових друзів, активно відпочили, а головне – відчули дух Миколаєва.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий