Бібліотека –це храм, в якому народжується і зберігається духовність.

11 листопада 1881 р. вважається офіційною датою відкриття Миколаївської громадської бібліотеки. Це відбулося за ініціативоювпливових громадських діячів, які відігравали значну роль у житті Миколаєва: міського голови М.П. Паризо-де-ла-Валетта, лікарів М.М. Прусакова, А. Міштольда, письменника, драматурга Г.М. Ге, власниці друкарні Ю. Рено та ін.

10 листопада 2016 р. відбулася науково-практична конференція „Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека – центр громадського життя та інноваційного розвитку”. присвячена 135-річчю Миколаївської ОУНБ ім О. Гмирьова.

Слід відзначити ретельну організацію заходу та дотримання програми настільки, що за виступами учасників конференції можна було звіряти годинник.


Як наголосила колишній директор бібліотеки Надія Федорівна Богза, зараз бібліотеки, як і культура, і наука в цілому потребують підтримки на державному рівні. оскільки неможлиіо розвивати всі ці напрямки виключно на ентузіазмі.

Гість із Києва, директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Анатолійович Саприкін, в своєму привітальному слові звернув увагу на те, що, бібліотека, ювілей якої ми відмічаємо, була заснована за ініціативи громадськості і тепер також дуже залежить від її підтримки. Він також висловив жаль з приводу того, що чиновники рідко користуються бібліотеками, адже вони можуть допомогти в роботі, в науці.

Цікавою та сучасною виявилася тема „Сучасні інформаційні технології – стимулюючий фактор інноваційного розвитку бібліотеки”, з якою виступив Визір О.М.


О.В.Волос – канд.іст.наук. доцент кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та І.М. Купрієвич –голова експертно-громадської ради виконавчого комітету Миколаївської міської ради – зазначили суспільну роль бібліотек. Використання інформаційно-ресурсного потенціалу ОУНБ в процесі підвищення кваліфікації педагогічних і керівних кадрів області, а також роль бібліоеки у реалізації проектів громадянського суспільства – з такими темами ознайрмили ці учасниці гостей конференції..

Якщо не підтримувати освіту, культуру, весь гуманітарний напрямок, доведеться більше будувати тюрем, чи цього прагне суспільство електронного століття?

This entry was posted in Новини, Події and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий