Запрошуємо взяти участь у конкурсі!

Інформація про конкурс творів «Мова кожного народу – неповторна і – своя» до Міжнародного дня рідної мови

Засновник та організатор: Рада національних товариств Миколаївської області.

Учасники конкурсу

До участі в конкурсі запрошуються національні громади міста й області (вік учасників не обмежений, але бажана участь у ньому дітей і молоді); школярі й студенти ВНЗ Миколаєва різних національностей.

Порядок проведення конкурсу
На конкурс приймаються прозові, поетичні, публіцистичні, драматичні роботи в різних жанрах за такими темами (на вибір учасника):

1. «Мова кожного народу – неповторна і – своя» (історія, сьогодення, майбутнє рідної мови, історичної батьківщини та України; роль рідної мови в житті людини й історії народу, розвиток його культури; мова і духовний світ людини; краса і неповторність рідної мови, мов світу; роль сім’ї в збереженні мови і традицій народу).

2. «Видатні діячі мого народу» (видатні діячі мого народу, їх роль в його історії та майбутньому; видатні діячі науки, культури, історії, літератури, мистецтва і т. под., великі полководці, національні герої; відомі люди Миколаївщини й України, представники мого народу, їх внесок у розвиток регіону й України; національні лідери та їх роль у житті людини й історії народу, розвитку його культури).

3. «Моя історична батьківщина» (історія і сучасність моєї історичної батьківщини; національні свята й традиції; особливості національного характеру; люди моєї країни: видатні діячі науки, культури, історії, літератури, мистецтва, великі полководці й національні герої; природні місцини; культурна спадщина моєї історичної батьківщини (пам’ятки архітектури, літератури, живопису та ін), краса і неповторність рідної мови; зв’язок моєї історичної батьківщини й України).

Роботи подаються українською, російською, рідною мовами або мовою, що вивчається (з перекладом на українську/російську). Допускається використання ілюстративного матеріалу. Частина роботи повинна бути представлена на рідній мові або на мові, що вивчається (з перекладом на українську/російську).

Робота повинна містити інформацію про автора: ПІБ, місце навчання/роботи, яке національне товариство представляє, контактний телефон; для студентів: назва вищого навчального закладу, факультет, номер групи.

Обсяг творчої роботи – до 6 друкованих сторінок (12-14 шрифт Times New Roman).

Роботи (в друкованому і електронному виглядах) приймаються до 14 лютого включно у Центрах етнічних громад у СЗОШ №22 та Миколаївському муніципальному колегіумі ім. В. Д. Чайки (вул. Котельна, 8, каб. № 310, тел. 58-30-72) або надсилаються електронною поштою на таку електронну адресу: sovetno@yandex.ru

Роботи оцінюються журі. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами. Кращі роботи будуть опубліковані в буклеті «Мова кожного народу – неповторна і – своя» та розміщені на сайті «Всеукраїнський фестиваль національних культур «Дружба».

Результати конкурсу будуть висвітлюватися засобами масової інформації. Переможці будуть названі 21 лютого на святі мов «Мова кожного народу – неповторна і – своя».

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати за телефоном: 093 982 10 04.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий