Відкривається фотовиставка «Мандруй, Миколаєве!»

16 травня о 13:30 у Центральній міській бібліотеці ім. М.Кропивницького відкривається фотовиставка «Мандруй, Миколаєве!»

Фотовиставка є частиною проекту «Globe Mykolayiv», що знайомить глядачів зі світлинами поштівок з серії «Миколаїв патріотичний» на тлі дивовижних місцин світу. Авторкою листівок та ідеї проекту стала миколаївська художниця Світлана Чебанова.

Проект почався у 2015 році, коли Світлана Чебанова створила першу hand-made листівку. Кошти від її продажу надійшли подрузі пані Світлани, яка працювала медиком в зоні проведення бойових дій на Донбасі. Миколаївці з радістю купували поштівки для себе і знайомих з інших міст та країн. Вони так швидко розійшлися, що знадобився другий і третій тираж.

Того ж року, на День міста, художниця запустила флешмоб святкових вітань Миколаєву через Facebook, сфотографувавши листівку на тлі Соборної площі. За короткий час поштівка облетіла Україну, побувала в 50 містах 27 країн світу та отримала власну сторінку в Instagram.

Кожна поштівка – авторська графічна стилізація найбільш упізнаваних міських об’єктів. Експоновані знімки представляють два види листівок. На першій з них – «Соборній площі» – авторка зображує міськраду, капличку Святого Миколая, підйомний кран суднобудівного заводу, постамент, який залишився від пам’ятника Леніну, театр і неодмінний атрибут серії – жовто-блакитний прапор.

На другу листівку серії художницю надихнули патріотичні настрої миколаївців. Тут зібрані найвідоміші архітектурні зразки: культові споруди, що знаходяться на вулиці Садовій та Декабристів, вежа Шухова, шаховий клуб. У центрі зображено український прапор з написом «Миколаїв – це Україна».

Фотовиставка стала результатом грандіозного флешмобу «Передай вітання з усього світу». Географія світлин вражає: на стендах розміщено близько 200 світлин з Австралії, Ізраїлю, Греції, острову Кріт, Намібії, Німеччини, Нагорного Карабаху, Іспанії, Росії, Грузії, Південної Кореї, Нідерландів, Італії, Ватикану, Сінгапуру, Польщі, Норвегії, Чехії, США, Туреччини, Швеції, тощо. Маленька частинка рідного міста помандрувала найвіддаленішими куточками планети, а світлини з її зображенням повернулись до Миколаєва.

Нині флешмоб продовжується, і кожен охочий може долучитись до нього! Для цього достатньо придбати листівку, сфотографувати її в іншому місті чи країні та опублікувати в соцмережах, не забувши вказати хештеги #globe_Mykolayiv, #cards_mk, #Mykolayiv_postcards, #Mykolayiv_Ukraine.

Приємного перегляду!

This entry was posted in Анонси, Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий