Черговий раз про ялинки

Прощание с новогодней елкой

Мы в пух и прах наряжали тебя,
мы тебе верно служили.
Громко в картонные трубы трубя,
словно на подвиг спешили.
Булат Окуджава

Кожного року, і перед святами, і, після них сумлінні громадяни мучаться думкою, як би так вдіяти з ялинкою аби не зашкодити довкіллю. Чи придбати натуральну, чи штучну ялинку, як би її використати після свят, якщо її все одно зрубали та використали.

Вже були пропозиції навіть такі, на перший погляд, безглузді, як: із натуральної ялинки після використання виробляти штучні шляхом занурювання їх у фарбу.

На цей раз інша пропозиція: для тих господарів, які опікуються лісами в Україні започаткувати програму (не без участі державної або регіональної підтримки) „вирощування” штучних ялинок та розповсюдження їх серед населення за привабливою ціною.

Це дозволить зберегти натуральні ліси від вирубування до новорічних свят. А от щодо альтернативи – на власному досвіді пересвідчилися, що у змаганні якість-ціна штучні ялинки на цей час значно поступаються натуральним.

Впевнені: навіть затяті шанувальники хвойного духу (атмосфери) в оселі на свята, готові перейти на штучні ялинки аби зберегти природу для нащадків.

This entry was posted in Актуально, Екологія and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий