Кому в сучасному світі потрібна масова культура?

Камерний жіночий хор «Орфей» Миколаївського обласного палацу культури повідомляє скорботну новину: в неділю 27 грудня припинило битися серце художнього керівника, хормейстера Вольської Валенитини Миколаївни.

Довгі роки своєї творчої роботи вона віддала колективу хору «Орфей», працювала майже до останнього дня свого життя і будувала плани на майбутнє, склала план роботи на наступний рік.

Це була дуже талановита та різнобічнорозвинена особистість. До репертуару хору вона включала пісні різних жанрів: народні, духовні, класичні, а також сучасні, естрадні.
Вона відрізнялася наполегливою сумлінною працею і в той же час дозволяла собі і виконавцям (за її власним висловом) зухвалість братися за нові твори і досягати в них успіхів.

Робота з хором «Орфей» стала сенсом життя Валентини Миколаївни, особливо в останні роки. Ця робота, не дивлячись на досить поважний вік (понад 90!) давала їй натхнення, сили, радість жити і творити, її відрізняла життєлюбність, творчий оптимізм, жвавість розуму і вдачі.

Так само і її творчість надавала сенсу життя як учасників хору, так і його поціновувачів. Важко не погодитись: хор «Орфей» міг би і не здобути найретинговіші позиціїї в Ютуб-каналі, як і не підняти касові збори концертних залів. Але він виконував і виконує свою скромну місію – надає культурного сенсу життю, підносить над буденністю і метушнею, виховує смаки, знайомить з різноманіттям світової і вітчизняної пісенної спадщини – виконує свою скромну місію по підвищенню якості життя.

Нам, камерному жіночому хору «Орфей», буде не вистачати нашого славного хормейстера.
Світла пам’ять любій Валентині Миколаївні Вольській.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий