Конкурс фотографій 2021 «Книга, яка змінила моє життя»

Стартує щорічний конкурс фотографій від Молодіжної секції Української бібліотечної асоції на тему «Книга, яка змінила моє життя».


У кожної людини є книга, яка змінила її світогляд, відношення до оточення, викликала якісь певні емоції і душевні переживання, змусила задуматися над тим, про що ніколи б сама не могла подумати і зосередити свою увагу. І все це в сукупності робить переворот у свідомості людини і змінює її життя.

Фішка цьогорічного конкурсу фотографій полягає в тому, що всі фото приймаються у чорно-білому кольорі або сепії. Чому так?

«Якщо ви фотографуєте в кольорі, то показуєте колір одягу або тіла, але якщо ви знімаєте ЧБ, то показуєте колір душі», – стверджував Бруно Барбе.
Саме чорно-білі фото здатні відобразити людські емоції без гриму і настрій, оголити душу та передати глибину почуттів. Чорно-білі фотографії більше схожі на читання книги, ніж перегляд фільму, адже вони є природно емоційними. Коли фото без кольору, воно автоматично набуває ностальгійного відчуття та стає позачасовим у таких фото увага сконцентровується на їх історії, не відволікаючись на колір і таким чином змушує глядача відчувати щось, коли він дивиться на фото.

Надсилайте свої фотографії, які відображають емоційний стан від прочитаної книги, яка на вас кардинально вплинула і змінила вас та ваше життя або створіть композицію у своєму фото про уривок із книги, який найбільше торкнувся вашого серця.
Головна умова – Ви та книга маєте бути присутнім на фотографії.

ПРАВИЛА КОНКУРСУ ФОТОГРАФІЙ:
1. Кожна робота приймається в електронному вигляді у форматі JPEG, мінімальний розмір фото від 800 Кб. Стиль світлини: чорно-білі чи сепія. Файли необхідно надсилати на електронну адресу Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації smb-uba@ukr.net
2. Кількість робіт від одного учасника – не більше 3-х (трьох) з різною тематикою.
3. Участь у конкурсі можуть взяти тільки дійсні індивідуальні члени Української бібліотечної асоціації або 1 представник офіційного партнера Асоціації у 2021 році, віком до 35 років.
4. Термін закінчення прийому робіт – 1 вересня 2021 року.

5. Окрім фото необхідно надіслати інформацію про учасника конкурсу: ПІБ, номер членського квитка/посвідчення офіційного партнера Української бібліотечної асоціації у 2021 році, місце роботи, посада, контактний телефон, e-mail.
6. Зазначте тему фотосесії, короткий опис емоційного стану зображеного на фото, а також автора і назву книги.
7. Пам’ятайте про авторські права! (обов’язково вкажіть ім’я автора фото, якщо це не заявник).
8. На світлині має бути зображений заявник – представник молоді Української бібліотечної асоціації та книга.

Фотороботи, які пройдуть попередню модерацію, будуть доступні для всіх на сторінці Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації у Facebook, де відповідно буде відбуватись відкрите голосування.

Три світлини, які наберуть найбільшу кількість голосів, отримають цінні призи від Молодіжної секції.

Відкрите голосування на сторінці секції триває по 15 вересня 2021 р. (включно).
Також традиційно, 12 світлин адміністрація секції відбере для створення календаря.
Організатори мають право використовувати отримані на конкурс роботи з метою популяризації інших проектів Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації та створення фотобанку секції.

Вікторія Польова,
голова Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації
тел.: +38093 981-39-31
e-mail: smb-uba@ukr.net

http://molod.ula.org.ua/

This entry was posted in Новини and tagged , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий