Meetup PROJECTor: творимо Миколаїв разом – про проекти «великої трансформації» Миколаєва

відбувся 5 серпня у Миколаєві. Митап (зустріч, зібрання) став майданчиком для обговорення проектів для інфрастуктурних змін у місті.

Як не дати місту впасти в депресію, як вдохнути нову енергію в його економічний потенціал, як підтримати малий та середній бізнес, які можливості у морського кластеру України в Миколаївській області, як облаштувати і розвинути місця відпочинку, як якнайкраще використовувати і розвивати парки і сквери, як організовувати Арт фестивалі, що цікаві молоді, як зберегти музичну освіту від «оптимізації», як навчитися сприймати і допомогти інтравертам залишатися самим собою в публічних місцях, як оптимізувати витрати на утилізацію ТПВ, як забезпечити городян безкоштовним WIFI – ці та багато інших питань обговорили учвсники зібрання.

Обговорили – це гучно сказано, бо проектів і питань було стільки, що деякі учасники змогли ледь означити свої проекти і пропозиції, для обговорення кожної потрібен, мабуть, окремий митап.

Не обійшлося і без презентації кулінарних атракцій Миколаєва – Миколаївського Наполеона від миколаївського ресторатора і міських пам’яток з шоколаду від соціального підприємця і кондитера.

Ще додайте до цього интенсив «Інтерактивні інструменти успішної презентації» та «Секрети успішного виступу» – не дивно, що зустріч ніяк не могла вміститися в свої часові рамки. Але головний модератор та співорганізатор митапу Артем Ващиленко майстерно «розрулив» часові «затори».

Важливі результати зустрічі такі: він надав майданчик для озвучення проектів і ідей, надихнув на нові ідеї, надав можливість подивитися на деякі плани під іншим кутом, поставити питання аби змусити проектантів ще раз перевірити свої розрахунки і, сподіватимемось, надав можливість людям з різними поглядами творити місто разом.


Організатори митапу запропонували започаткувати традицію проводити щорічний митап PROJECTor аби якісне перетворення міста не залишилося тільки «прожектом».

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Європейська інтеграція, Актуально, Події, Проекти Миколаївщини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий