Організація та забезпечення благоустрою сучасного міста

Організація та забезпечення благоустрою сучасного міста як умова створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля
– такій темі присвячується конференція ХIV Миколаївські міські екологічні читання «Збережемо для нащадків»
під патронатом Миколаївського міського голови за підтримки департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.
Головні організатори: Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143-а), бібліотека-філіал № 2 ЦБС для дорослих м. Миколаєва.

У межах конференції з 18 по 25 листопада проходить екологічний тиждень практико-орієнтованих та дискусійних заходів за темою заходу.

На пленарних засіданнях, що відбулися 18 листопада, було заявлено 16 доповідей по 15 хв., але деяким доповідачам цього виділеного часу не вистачало аби розповісти про свої проекти, звітувати про результати своїх досліджень, поділитися досвідом.

Деякі доповіді хотілося б відмітити окремо через особливу цікавість, глибину і широту розкриття, включеність автора в тему:

Управління благоустроєм міста: проблеми і рішення – Антоніна Галкіна, член Миколаївської філії Національного екологічного центру України, голова Миколаївського клубу сприяння сталому розвитку та побудові громадянського суспільства «Спільні дії»;
Про необхідність підготовки інфраструктури міст до екстремальних погодних явищ в умовах глобальних змін клімату – Олександр Гайша, Міжнародний класичний університету імені Пилипа Орлика;
Особливості змін мікроклімату міста – Марина Коваленко, ЧНУ імені Петра Могили;
Проєкт озеленення навчальних закладів: «Гарден-терапія – сад для дітей з особливими освітніми потребами» – Світлана Потоцька, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

Так би мовити «Приз зрительских симпатій» у вигляді оплесків отримала Олена Доскаленко, провідний бібліотекар ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького із доповіддю «Єдиному в Україні Літературному скверу – 10 років!». Здавалося що можна такого розповісти про маленький сквер площею не більше 500 кв. м, але коли до справи беруться майстри слова, навіть така скромна подія може викликати майже поетичний, натхненний, з любов’ю зроблений виступ.

This entry was posted in Екологія, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий