Від ангела до кіборга і знову до ангела

В Центральній міській бібліотеці ім. Л.М. Кропивницького пройшла презентація книги Олександра Терещенка «Життя після 16:30. Сім років потому.», яку провів журналіст, волонтер Володимир Лисюк.

Сама назва книги вказує на її зміст, це, ніби, продовження першої книги Олександра Терещенка – волонтера, кіборга, що захищаючи Донецький аеропорт, втратив обидві руки, коли намагався викинути гранату, що розірвалася в його руках – «Життя після 16:30» – початку іншого життя після моменту важкого поранення.

«Сім років потому.» – за цей час наш герой багато що встиг – і навчився сам обходитися в побуті без сторонньої допомоги, коли найпростіша дія – натягнути шкарпетку – перетворилося на неабиякий виклик. Були і тренування, і марафони, і поїздки, побував Олександр і очильником міністерства ветеранів.

Найскладніше зараз – каже – знаходити для себе мотивацію для нових досягнень. А найголовніше – він хоче все робити сам, без сторонньої допомоги, і найбільше йому підходить, коли люди кажуть: я тут поруч – можеш на мене розраховувати.

Як завжди, коли йдеться про Сашка та його друзів було багато гумору і дружніх «підколів», але й тепла, і обіймів.

Серед фото, які «крутилися» на екрані була одна – з крилами ангела. Після зустрічі склалося враження, що він і є ангел, якому дісталося найскладне випробування – життя після 16:30.
Не дарма автор портрета на обкладинці Геннадій Молчанов зобразив героя після 16:30 і корявий такий напис «Що ти ниєш?!».
Ось і відповідь на питання: де знайти мотивацію – мотивувати на життя.

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Події and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий