Міжнародний обмін «Європа після кінця світу»: шукаємо учасників з України

Чи ти віриш в те, що кінець світу настане в 2012 році? Якщо ні, то подавай заявку на участь в міжнародному молодіжному обміні «Європа після кінця світу» метою якого є обговорити вірогідні причини апокаліпсису, а також дізнатись про те, як ми можемо цьому запобігти. Креативна молодь з 6 країн: України, Польщі, Румунії, Грузії, Азербайджану та Норвегії зберуться з 15 по 24 грудня в м.Суми для того, щоб спільно знайти відповіді на глобальні питання.
Земля – це місце, де ми живемо, а Європа – наша батьківщина. І для нас вона існувала вічно. Але людство розвивається так швидко, що часто просто не має часу зупинитись та подумати про майбутнє. Згідно з календарем Майя, кінець світу може настати вже у 2012 році. Існує багато теорій, що може призвести до цього. Та найбільш популярними версіями, що пов’язані з діями людини, є природні катастрофи та світові війни.
Але ми не хочемо вірити в такі драматичні події. Дивлячись оптимістично у майбутнє, ми все ж маємо усвідомлювати, що ніщо не є вічним, і нашим обов’язком є зберегти світ, в якому ми живемо якнайдовше.
Основна тема проекту – це активне та відповідальне громадянство, яке включає життя в мирі з людьми навколо нас (недискримінація, толерантність, повага, розуміння та допомога) та турботу про довкілля.
Завдання проекту:
• сприяти активному громадянству молоді;
• мотивувати молодь відповідально ставитися до навколишнього середовища;
• сприяти ненасильницькому спілкуванню та толерантності серед молоді;
• розвинути у молоді почуття підприємництва у соціальній сфері;
• створити атмосферу для міжкультурного навчання, що сприятиме порозумінню між молодими людьми з різних країн;
• розвинути співпрацю у молодіжній сфері на європейському рівні.
Під час молодіжного обміну будуть використані неформальні методи освіти, інтерактивні вправи, а також передбачені дискусії, обговорення, майстер-класи, міжнародне та міжкультурне спілкування, національні вечори та екскурсії. Родзинкою проекту стане рольова гра LARP (Life Action Role Play), в якій учасники розіграють постапокаліптичний сценарій.
Хто може взяти участь: активна молодь віком від 18 до 25 років, з достатнім рівнем володіння англійською мовою.
Дата проведення: 15-24 січня 2013 року.
Місце проведення: м. Суми, Україна.
Організатори забезпечують: харчування, проживання, участь у всіх елементах програми, необхідні матеріали та обладнання, а також компенсацію 70% проїзду.
За рахунок учасників: 30% від вартості проїзду, реєстраційний внесок – 10 євро.
Як подати заявку: бажаючі взяти участь, будь-ласка, до 3 січня 2013 року включно заповніть онлайн анкету. Так як кількість місць обмежена, відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі.
Організатори проекту: СМГО «Центр європейських ініціатив» (Україна), www.eu.sumy.ua.
Проект реалізується за підтримки програми ЄС «Молодь в дії».
За детальною інформацією звертайтесь: (0542) 79-86-68 або in…@eu.sumy.ua.

This entry was posted in Анонси, Навчання та розвиток. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий