Заповітний подарунок – від Діда Мороза з РУСАЛу

Співробітники підприємств проммайданчика МГЗ компанії РУСАЛ виконали мрії міських і сільських дітей. Для цього вони організували і провели новорічний марафон «Віримо в чудо, творимо чудо!»
Акція проводиться другий рік поспіль і проходить у всіх великих містах, де є підприємства РУСАЛу. У нашому регіоні місію добрих чарівників взяли на себе співробітники підприємств проммайданчика МГЗ.
Благодійна акція була спрямована на надання допомоги соціальним закладам, на підтримку дітей з малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, а також вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів. Її учасники допомогли великій кількості соціальних установ, провели майстер-класи, спортивні заходи, різноманітні конкурси, показали лялькові вистави, зібрали дитячі речі, іграшки, книжки.
Збір новорічних побажань почався ще два місяці тому. Вони були розміщені на корпоративному порталі компанії. Приміряти на себе роль Діда Мороза міг кожен бажаючий, виконавши напередодні Нового року заповітну мрію конкретної дитини.

Не тільки співробітники проммайданчика і члени їх сімей, але й мешканці міста Миколаєва від чистого серця виконали бажання 45 дітей, яким вручили саме те, про що вони просили в листах до Діда Мороза. Отримати настільну гру «Монополія» чи ролики, ляльку або конструктор, енциклопедію або санки, флешку або штангу, а ще подарунок не тільки для себе, але і для сестрички чи братика – після таких чарів, збутися яким допомогли миколаївці, діти дійсно повірили в чудеса .
- Будь-який працівник РУСАЛу зміг вибрати дитину і вручити їй бажаний подарунок. У Новорічне свято діти отримали саме те, про що мріяли, – говорить співробітниця СЦ «Металург», учасниця Новорічного марафону Ірина Загребаєва. – Ми зробили це разом з сином, також працівником нашого підприємства. Це було дуже зворушливо і від душі.
- Без душевного трепету неможливо було читати листи дітей з багатодітних сімей. А яке потрясіння ми випробували після візиту в школу-інтернат № 2, де провели майстер-клас з бісероплетіння та подорож у лісову країну. Ми зрозуміли, що тут нас знову чекають у гості. Дітям необхідні не стільки солодкі подарунки, скільки наші доброта і участь, спілкування та увага, – говорить лаборант ЦЗЛ МГЗ, учасниця марафону Олена Чорна.
- Другий рік поспіль під час новорічної акції переконуюся, що благодійність потрібна не тільки тим, хто отримує, але і тим, хто віддає, – сказав генеральний директор МГЗ Юрій Овчинніков. – Благодійність для багатьох – це не обов’язок, а покликання душі і веління серця. Це – щирий, непідробний душевний порив колег. Прочитавши на порталі листи дітлахів, вони за свої кошти купували подарунки. І, коли на святі вручали їх, на обличчях хлопчиків і дівчат ми бачили розчулення і щастя. Мені пригадуються слова французького філософа Жана де Лабрюйера: «Щедрість полягає не стільки в тому, щоб давати багато, скільки в тому, щоб давати своєчасно». Ми поселили в серцях дітвори віру і надію в те, що в світі є доброта і щедрі люди. Дякуємо кожному за відкритість, розуміння і підтримку. Разом нам багато чого вдалося, і в майбутньому спільно ми зможемо зробити ще більше.

 
 
This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий