На Миколаївщині відроджують народні ремесла

У Грейговській загальноосвітній школі стартував проект «Давнє диво рукотворне», який був підтриманий ОК РУСАЛ а в рамках програми «Територія РУСАЛу».

Мета проекту – дослідження, вивчення і відродження деяких видів народного промислу і ремесел. Створення умов для розвитку сільської молоді та збереження культурних традицій села в умовах сучасної школи.
- Наш проект сприяє активізації та згуртуванню сільської громади, а також збереженню і поширенню народних ремесел, змістовного дозвілля дітей та молоді, – коментує керівник проекту Світлана Пархомчук. – Проект розпочав свою роботу з тренінгів з командоутворення, в якому взяли участь учні школи, координатори проекту, а також діти з етнографічного краєзнавчого гуртка «Етнос» центру позашкільної роботи. Це допомогло згуртувати учасників проекту, визначити методи, форму і правила взаємодії в команді.
Влітку діти візьмуть участь в етнографічній експедиції по селах Жовтневого району Миколаївської області, щоб зібрати, вивчити і відродити такі народні промисли і традиції як випікання обрядного хліба, ткацтво, ковальство, виготовлення народної іграшки та ін.
Результатом їх дослідницької роботи стане створення документального фільму «Диво рукотворне», а також методичного буклету про народні ремесла, які будуть передані в сільські школи та бібліотеки.
Адміністрування програми здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий