У Миколаєві відбулася акція «Дерева йдуть з нашого міста»

Вчора у Корабельному районі м. Миколаєва біля торгового центру «DEPO’t» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням і засухою відбулася акція «Дерева йдуть з нашого міста». Вона була ініційована учасниками дитячо-юнацького клубу, який функціонує в рамках пілотної дитячої програми, що реалізує Центр соціальних програм компанії РУСАЛ.

Мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми масової вирубки дерев, проінформувати жителів міста про важливість і необхідність зелених насаджень у промислових населених пунктах, закликати миколаївців проявити активність в озелененні міста.


- Перш, ніж організувати акцію, ми з дітьми переглянули ряд екологічних роликів, які розкривають суть і актуальність проблем знищення дерев і опустелювання. Діти самі запропонували організувати акцію і хоч якось вплинути на ситуацію, – коментує керівник дитячої програми, менеджер ЦСП Тетяна Коломієць.

Під час заходу 28 активістів, одягнені в зелені кепки та футболки, з плакатами з намальованими деревами організували перформанс в центі Корабельного району. Діти зображали міський парк, в якому поступово зникають дерева. Плакат з написом «Дерева йдуть з нашого міста» яскраво демонстрував суть і причину акції. Волонтери ходили між «дерев» і роздавали листівки перехожим, інформуючи їх про користь і необхідність зелених насаджень.


- Дерева виконують дуже важливі функції – вони вловлюють пил і знижують концентрацію шкідливих газів, виділяють кисень, рятують від вітру, спеки та шуму, і навіть вбивають деяких збудників хвороб, – каже десятирічний волонтер акції Олександр Торгонський.
Крім інформаційної компанії, діти також розбили клумбу біля Центру соціальних програм, скопавши землю і висадивши там багаторічні квіти.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий