50 дітей Новомиколаївки готові до загартовування по ризькій методиці

У селі Новомиколаївка Жовтневого району Миколаївської області стартував проект «Сонце, повітря і вода – наші кращі друзі», підтриманий грантової програмою «Територія РУСАЛу». Діяльність проекту спрямована на створення умов для збереження здоров’я сільських дітей дошкільного віку шляхом загартування по ризькій методиці.


Щоб переконатися у фізичній готовності дітей до процедур, що загартовують, 50 вихованців Новомиколаївського дитячого садка пройшли профілактичний медичний огляд. А підготувати батьків до нестандартних методів оздоровлення їхніх дітей допомогла бесіда на тему «Важливість загартовування дитячого організму». Сім’ї уважно вивчали програму проекту і методику, за якою буде проводитися загартовування, ставили питання фахівцям дитячого саду і лікарям-педіатрам.
- Діти – наше майбутнє. Щоб виростити підростаюче покоління здоровим, про нього треба дбати з дитинства, – коментує керівник проекту Тетяна Янович. – З метою зниження рівня захворюваності дітей було розглянуто багато методик, але зупинилися на тій, яка розроблена фахівцями м. Рига в 1996 році, і добре себе зарекомендувала. На підставі розробленої системи гартування у дітей підвищиться опірність організму до несприятливих впливів зовнішнього середовища.

Новомиколаївський дитячий садок уже другий рік поспіль перемагає в грантовому конкурсі «Територія РУСАЛу». Проект «Сонце, повітря і вода – наші найкращі друзі» є логічним продовженням минулорічного проекту, в рамках якого була обладнана спортивна кімната, придбані спортивно-ігровий комплекс, розвиваючі ігри та додатковий інвентар. Для створення комфортних умов щодо впровадження ризької методики загартовування, цього року в рамках гранту будуть закуплені і замінені п’ять вікон і двоє дверей у дошкільному навчальному закладі. На кошти дольового співфінансування, за підтримки батьківського комітету та партнерів проекту, в дитячий садок будуть придбані килимки, масажні доріжки, ємності для соляного розчину, а також замінені ще три вікна.
Соціальна складова проекту спрямована на проведення в дитячому саду загартовуючи процедур та профілактичної гімнастики для дітей, надання консультацій молодим сім’ям з впровадження римської методики в домашніх умовах, організацію спортивних змагань та свят.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу здійснює Фонд« Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні ».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий