Творча зустріч із видатним українським письменником Володимиром ЯВОРІВСЬКИМ

9 серпня у приміщенні Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва відбулася творча зустріч із видатним українським письменником, лауреатом Державної премії України імені Т.Г.Шевченка Володимиром ЯВОРІВСЬКИМ.

В рамках цього заходу були презентовані його нові книги прози, які продовжують серію творів, написаних на теми сучасності: „Найдовша ніч президента” та „Лягти!!! Суд іде…”.
Обидва романи, за словами спмого автора, ніби, скаладються з двох пластів: політичного, де події, персонажі, хоч і вигадані, але впізнаються, та белетристики – оповіді про буденне життя персонажів.

Автор зачитав уривок із своєї книги, обравши його наосліп. Можна по-різному оцінювати твір, ососбливо, якщо спиратися на почутий уривок, ясно одне – Миколаєву потрібні літературні, творчі події, які б спонукали людей до читання, мислення, вироблення орієнтирів та правильного вибору.

Бо те, що зараз відбувається в Україні, нищиться все українське, не може не обурювати черговий раз українську громадськість. Дійшло до того, що майже розривають священні київські гори – возводять нові будівлі. Країна в страшному розносі, але протести мають бути цивілізованими, добрими.

Про себе письменник каже „Не відомо, як би склалася моя доля, якби я не втрапив в оцю відлигу – 60-х ”.

Потім письменник провів автограф-сесію, в спеку дуже доречним для гостей було пригощання прохолджувальними напоями.

Більше фото у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий