В АРТЕКУ ВІДРОДЯТЬ ЮНКОРІВСЬКУ ЗМІНУ

СЕКРЕТАР
НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНИ
ГОЛОВЧЕНКО ГЛІБ ОЛЕКСАНДРОВИЧ
КИЇВ, ВУЛ. ХРЕЩАТИК, 27 – А
g.golovchenko@gmail.com

Трішки більше місяця залишилося до відкриття юнкорівскої зміни в ДОЦ «Артек». Для її підготовки на базі Артека Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа провів робочу нараду.

Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа: «Сьогодні, завдяки увазі, яку приділяє розвитку юнкоровского руху Національна спілка журналістів України і особисто голова Спілки Олег Налівайко, завдяки підтримці Національної академії педагогічних наук України і щорічному проведенню Міжнародного конкурсу шкільних медіа, участь в якому беруть тисячі юнкорів зі всієї України і інших країн світу, у вересні, вперше в історії незалежної України, в Артеку буде проведена юнкорівська зміна. Сотні юнкорів – переможці Міжнародного конкурсу шкільних медіа і інших юнкорівських конкурсів і фестивалів зможуть не лише відпочити, але і поліпшити свої знання і уміння в підготовці газет, теле-, фото- і радіорепортажів».

В останні декілька років стало достатнє популярним в дитячих оздоровчих таборах України організовувати роботу медіа-центрів, в яких діти, що цікавляться журналістикою, можуть спробувати себе в створенні газети табору, або у фотографії і телевізійних новинах. Перший такий досвід в 2001 році провів Коледж преси і телебачення на базі табору «Маяк» в Запорізькій області. Тоді цей експеримент дав свої плоди і був успішно упроваджений ще в декількох дитячих оздоровчих таборах. Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа: «Протягом багатьох років наших дітей в таборі вчили співати і танцювати, випалювати і малювати, але не всім дітям це цікаво. Є діти, яким цікаво фотографувати і писати, – саме на них було направлено створення прес-центрів в таборі, які з технологічним прогресом переросли в медіа-центри. Але до сьогодні ніхто з таборів не провів юнкорівську зміну, хоча вже багато років, завдяки проведенню Міжнародного конкурсу шкільних медіа ми працюємо з тисячами юнкорів зі всієї країни. Лише цього року, завдяки наполегливості Національної спілки журналістів України нам вдалося переконати Міністерство соціальної політики і Артек в тому, що юнкорівська зміна потрібна і важлива. Важлива для розвитку журналістики в країні, важлива для впровадження медіа-освіти в Україні». У травні Національна спілка журналістів Україні, після неодноразових зверненнь, отримала від Міністерства соціальної політики позитивну відповідь відносно проведення Всеукраїнського фестивалю дитячих засобів масової інформації «Артек+» в Артеку: «Мінсоцполітіки підтримує проведення даного заходу на базі дитячого центру «Артек» в рамках 9 тематичної зміни з 29.09 по 16.10.2013 г.», – було вказано в листі Мінсоцполітіки.

На сьогоднішній день група вчених, педагогів і журналістів ведуть активну роботу по розробці плану проведення юнкорівскої зміни. Адже юнкори – це головні коммуникатори не лише в таборі, але і в молодіжному середовищі. За словами Гліба Головченко, «завдання зміни – підвищити рівень підготовки шкільних медіа і розуміння інформаційної галузі в цілому. Ми сподіваємося на допомогу дорослих засобів масової інформації в популяризації інформаційної галузі як кращої для кращих дітей України».

Контакти
Тетяна Денисенко
0504933319

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий