Фестивальний борщ

У минулі вихідні з нагоди дня села в Лиманах пройшло незвичайне свято – «Фестиваль борщу».
Дві команди – з Лиман і від МГЗ – протягом чотирьох годин на відкритому вогні у двох казанах варили борщ по ексклюзивно-старовинними рецептами.
- Підприємства РУСАЛу в Миколаєві із задоволенням прийняли запрошення стати учасниками «Фестивалю борщу», – ділиться враженнями генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Лиманівський фестиваль виявився насиченим, веселим, цікавим, пізнавальним і смачним, оскільки всі його учасники не лише спробували українського борщу, а і насолодилися народною музикою, піснями, танцями. Радий за нашу команду. Підтримую думку багатьох, що борщ від металургів був дуже смачним.


- Я вперше побував на такому святі і покуштував українського борщу. Із задоволенням погодився підтримати команду металургів, – розповідає Мамаду Балду (австралійський фахівець, який зараз перебуває у відрядженні на МГЗ). – Для мене – це яскрава і незабутня подія!
Команда проммайданчика МГЗ – збірна. До неї увійшли представники Миколаївського глиноземного заводу, молодіжної ради, оператора харчування підприємств проммайданчика МГЗ компанії «ОМС-Україна».
- Дякую всім, хто підтримав команду проммайданчика МГЗ, – каже кухар Тетяна Таран. – Наш борщ «Гетьманський» припав до смаку багатьом учасникам свята, тому що готувався він з любов’ю і душею. І, звичайно, незвичайний смак додали борщу … кислі яблучка і аджика! Ось такий рецепт!

Атмосфера фестивалю була по-справжньому домашньою і в кращих українських традиціях. Бурячно-часниковий акорд українського борщу зібрав на свято сотні жителів не тільки прилеглих сіл, а й городян, в числі яких було чимало металургів.
Члени журі та гості свята дегустували конкурсні страви до пізнього вечора. Визначити кращого виявилося непросто. На загальну думку, перемогла дружба і незабутній смак приготованого під відкритим небом українського борщу. Кожен з рецептів був по-своєму оригінальний.

Для довідки:
«Фестиваль борщу» – це авторський проект актора, телеведучого телеканалу «Інтер» Юрася Красюка. З 2009 року на національному рівні проведено 45 фестивалів. Мета проекту – популяризація української кухні, народних звичаїв, видання посібника з приготування борщу за старовинними рецептами, будівництво в Києві музею та встановлення пам’ятника цьому широко відомому за межами держави національному блюду.

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність, Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий