У Миколаєві учасники Новорічного марафону зібрали і направили на благодійність більше 6000 грн.

У Миколаєві в рамках загальноміського Новорічного марафону «Віримо в чудо, творимо чудо!», ініційованого компанією РУСАЛ, пройшли благодійні виставки, ярмарки, аукціони.
Команди – учасниці марафону, три з проммайданчика МГЗ і ще три міські, з усією відповідальністю підійшли до проходження другої станції «Во славу добрих справ». Вони ретельно готували вироби, прикраси, предмети декору, продукти харчування тощо, продумували, де і як продати свої роботи і найголовніше – вирішували, на які благодійні цілі витратити зібрані кошти. Їх старання увінчалися успіхом – марафонівці успішно організували 4 благодійні виставки-ярмарки та 1 аукціон, в результаті чого зібрали і направили на допомогу дітям 6068 грн. Кожна з команд при цьому відзначився оригінальністю і нестандартним підходом до проведення благодійного заходу.


Команди проммайданчика МГЗ «Дівчата» та Сервісного центру «Металург» – «Alармія добра» об’єднали сили, щоб пройти завдання більш якісно і масштабно. Завдяки їх зусиллям проммайданчик Миколаївського глиноземного заводу на кілька годин перетворилася на чарівну ярмарок. Козаки і україночки, Дід Мороз і Снігуронька провели для колег різні конкурси, шаради, пропонували придбати новорічні іграшки, вироби, зроблені руками заводчан. Особливо лихі, напередодні року Коня, могли «прокотитися» на коні. Зібрані кошти члени команди направили на лікування онкохворої дитини.

Відзначилася своєю оригінальністю і третя команда проммайданчика МГЗ «Молодіжна рада». Вона вперше організувала благодійний аукціон побачень серед заводчан. У якості лотів виступили 16 активістів і членів молодіжної ради. За допомогою соцмереж активісти провели інформаційну кампанію і змогли «продати» всі виставлені лоти. За прикладом своїх колег – зібрані кошти команда направила на допомогу онкохворій дівчинці.

- Ідея проведення аукціону – просто дивовижна, – коментує учасниця марафону, член молодіжної ради Ольга Леус. – Я ніколи раніше в подібних заходах не брала участь. Мені дуже сподобалося, а тим більше, все це робиться заради допомоги хворим діткам.
Свої кулінарні здібності продемонстрували члени команди «Палкі серця» міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Активісти на один день перетворили свій центр у «скатертину – самобранку» і побалували городян кулінарним багатством. Всі відвідувачі могли за символічну плату покуштувати пироги, тістечка, торти та інші солодощі, приготовані руками волонтерів і членів команди. А зібрані кошти команда направила на лікування хлопчика зі страшним діагнозом – лейкоз.

Молодь Миколаєва також не залишилася байдужою до завдань другого станції і активно взялася організовувати на базі своїх навчальних закладів благодійні ярмарки.

Студенти Миколаївського національного аграрного університету та члени команди «Твори добро» на базі свого ВНЗ провели благодійний ярмарок новорічних ялинкових прикрас. Лісові красуні, зроблені свої руками, завзяті сніговики, оригінальні листівки під ялинку, вироби з бісеру, кулі, гірлянди й інші іграшки стали справжнім подарунком для тих, хто не встиг походити по магазинах і вибрати оригінальні прикраси для Нового року. На виручені гроші волонтери закупили розвиваючі іграшки для діток миколаївського будинку малятка «Сонечко».
Команда «Веселі психологи» , яку представляють студенти Інституту психології та соціального забезпечення МНУ ім. В.О. Сухомлинського, також організувала ярмарок і залучила до благодійності студентів і викладачів свого ВНЗ. На ярмарку волонтери представили як українські національні страви, так і вироби ручної роботи. Ярмарок викликав великий інтерес серед молоді та педагогічного складу, так як всі знали, що виручені кошти будуть спрямовані на придбання новорічних подарунків для дітей-сиріт та дітей, які перебувають на госпіталізації.

Всі команди на «відмінно» впоралися із завданнями другого станції марафону і отримали можливість успішно просуватися до перемоги. Під час останньої станції «Новорічні забави» напередодні Нового року учасники порадують маленьких миколаївців спортивними майстер-класами, змаганнями і спартакіадами, а також візьмуть участь у благодійній акції «Ялинка бажань».
Адміністрування Новорічного марафону здійснює Миколаївський благодійний фонд «Центр соціальних програм».

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий