Труднощі подолаємо разом

Група взаємодопомоги для батьків дітей -інвалідів відкрила свої двері на базі Центру соціальних програм компанії РУСАЛ .


На сьогоднішній день тільки в Корабельному районі проживає понад 200 дітей -інвалідів. Адаптація їх у соціумі вимагає від батьків уваги і терпіння, специфічних знань і навичок.
- Найчастіше їм просто необхідні спілкування та консультації фахівців, – говорить куратор групи взаємодопомоги, психолог Анна Барцева. – Оскільки такі батьки перебувають у складній життєвій ситуації і відчувають емоційну напругу, їм самим важливо долати ті труднощі, які у них виникають. Впоратися зі стресом самостійно не завжди вдається, але ж від їхнього емоційного стану залежить стан дитини. Тому під час наших зустрічей, по п’ятницях, ми будемо вчитися справлятися зі стресами, працювати з почуттям провини, обговорювати ефективність практичних порад про те, як контролювати, вимагати, вчити дітей, як виражати їм свою любов .


- Ідея створення такої групи виникла після тривалого спілкування з батьками. Всі вони водять своїх діток до нас в групи по арт- терапії, лікувальній фізкультурі, що функціонують в ЦСП, в рамках програми «Підтримка дітей – інвалідів Корабельного району». Поки діти займаються з викладачами, батьки змушені їх чекати, а це більше двох годин. Ось саме цей час ми і вирішили використати з максимальною для них ефективністю.
Всі групи функціонують для діток – інвалідів та їх батьків на базі ЦСП безкоштовно .
Також в рамках програми « Підтримка дітей – інвалідів Корабельного району» надається цільова допомога конкретним нужденним сім’ям : закуповуються різні медичні препарати , медобладнання, щомісяця лежачим діткам – інвалідам видаються підгузки. Така підтримка можливазавдяки особистим пожертвуванням співробітників проммайданчика МГЗ і жителів Корабельного району.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий