В четвер в обласній раді відкривається виставка дитячої творчості

В четвер 27 березня, о 15.00, у приміщенні Обласної ради відкриється виставка дитячої творчості «Україна – очима дітей».
Її ініціатор, голова облради Тарас Кремінь впевнений, що це перший символічній крок, який має підкреслити: нова влада головною метою своєї діяльності бачить підвищення духовності нації і сприяння максимальній реалізації кожної особистості, починаючи з самого юного віку.

– Достатньо згадати, – каже Т. Кремінь, – що саме завдяки здібностям до малювання, наш національний пророк Тарас Шевченко став знаним і вільним та зміг відкритися світу як геніальний поет. Хто знає, які митці виростуть з тих хлопчиків та дівчат, чиї роботи ми сьогодні експонуємо в обласній раді! До того ж, дитячі малюнки своєю щирістю, безпосередністю світосприйняття, а інколи і майстерністю, дивовижною, якщо взяти до уваги вік авторів, створюють дуже довірливу і теплу атмосферу, і всі, хто постійно працює у цій будівлі, або ж приходить сюди у справах, неодмінно відчувають це світло, по-доброму посміхаються і несуть це добро далі.


У виставці беруть участь вихованці позашкільних навчальних закладів міста Миколаєва та області: Арбузинського, Кривоозерського, Новобузького, Миколаївського районів; Палацу творчості учнів, Будинку творчості дітей та юнацтва Ленінського району, Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району м.Миколаєва; Миколаївської загальноосвітньої школи №51 Миколаївської міської ради, експериментального навчального закладу Всеукраїнського рівня “Академія дитячої творчості” та обласного Будинку художньої творчості.

На виставці представлено більше 100 дитячих малюнків, виконаних різними техніками живопису. А саме: живопис, графіка, розпис. Крім того, представлено декілька робіт, виконаних декоративно-прикладними техніками: витинанка, вириванка, вишивка гладдю, соломоплетіння та пластиліновий живопис.
Тематика дитячих робіт: Україна і українці, родинні сюжети, портрети друзів та близьких, спортивні змагання, пейзажі рідного краю, шанування ветеранів та святкування Дня Перемоги.
Вражає яскравий колорит дитячих робіт, цікаві сюжети, володіння обраною технікою, вміння помітити цікаве в простих життєвих ситуаціях та почуття гумору юних авторів.

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий